GK Current Question Mix Practice Set 29

इस वेबसाइट में स्टूडेंट को करंट gk मिल जायेगा gk current affair 2019 जो स्टूडेंट घर पर बैठकर करंट पड़ना चाहते है वह इस वेबसाइट को विजिट सकते है. daily current affair करंट gk आज के समय में है एक्साम्स में आता है. और गवर्नमेंट एग्जाम की तैयारी करने वाले स्टूडेंट को यह पड़ना आवश्यक है. Current Affairs (English) इसमें स्टूडेंट डेली का gk मिल जायेगा जो स्टूडेंट gk डाउनलोड करना चाहते है. वो इस वेबसाइट में रजिस्टर कर सकते है उन्हें पीडीऍफ़ ईमेल पर प्राप्त हो जाएगी

Q 21. मिसाइल वुमन के नाम से किसे जाना जाता है ?
Ans. टेसी थॉमस

Q 22. IRDAI का मुख्यालय कहा स्थित है?
Ans. हैदराबाद

Q 23. इंडोनेशिया के वर्तमान राष्टपति कौन है ?
Ans. जोको विडोडो

Q 24. लोकसभा 2019 के चुनाव परिणाम कब घोषित हुए ?
Ans. 23 मई

Q 25. लोकसभा चुनाव 2019 का अंतिम चरण किस राज्य में हुआ ?
Ans. पंजाब

Q 26. 21 जून को कोनसा दिवस मनाया जाता है ?
Ans. संगीत दिवस

Q 27. रोहिंगिया जाति किस देश से सम्बंदित है ?
Ans. म्यांमार

Q 28. मई 2019 में कितने राज्यों में MLA व् MP के चुनाव एक साथ हुए ?
Ans. 4

Q 29. मछली शहर से जितने वाले MP कौन है ?
Ans. बी पी सरोज

Q 30. सन्नी देओल का लोकसभा क्षेत्र कोनसा है ?
Ans. गुरदास पुर

Current affairs English

Q 1. Who is known as Missile Woman?
Ans. Tessie Thomas

Q 2. Where is the headquarters of IRDAI located?
Ans. Hyderabad

Q 3. Who is the current President of Indonesia?
Ans. Joko Widodo

Q 4. When was the election of the Lok Sabha 2019 declared?
Ans. May 23

Q 5. Which state was the last phase of the Lok Sabha elections in 2019?
Ans. Punjab

Q 6. Which day is celebrated on June 21?
Ans. Music day

Q 7. Which country is associated with the Rohingya tribe?
Ans. Myanmar

Q 8. In May 2019, how many constituencies of MLA and MP were held together?
Ans. 4

Q 9. Who is the MP from the fish city?
Ans. BP Saroj

Q 10. What is Sunny Deol’s Lok Sabha constituency?
Ans. Gurdas Pur

Students will get a current gk in this website gk current affair 2019 Students who want to be able to sit at home can visit this website. daily current affair Current gk is in excellence in today’s time. And students preparing for government exams must do this. Current Affairs (English) in which student dally gets gk, students who want to download gk They can register on this website, they will get it on pdf email

Leave a Comment