HomeCurrent Gk PracticeCurrent Affairs Set In Hindi 70

Current Affairs Set In Hindi 70

Current Affairs Practice Set 70

current affairs practice set in Hindi, jan suchan portal, currentgktoday, Current Affairs Practice Set 70


हम आपके लिए इस पोस्ट नई करंट अफेयर्स के क्वेश्चन एंड आंसर को लेके ए है जिसमे आप आने वाली परीक्षाओं में इन क्वेश्चन को पढ़कर आसानी से एक्साम्स को दे सकते है. इस पोस्ट के अंदर आप लेटेस्ट करंट एंड टुडे करंट जीके के प्रश्न इसके अंदर मिल जायेगे आप इसे पढ़कर एक्साम्स की तैयारी कर सकते है. करंट अफेयर्स के क्वेश्चन आने वाली सभी परिक्षयों में पूछे जाते है. इसमें आपको करंट अफेयर्स इन हिंदी एंड करंट अफेयर्स इंग्लिश में पड़ सकते है इसी के साथ आप इस वेबसाइट लेटेस्ट गवर्नमेंट जॉब्स की नोटिफिकेशन को भी देख सकते है.


Q 1.  JRF नेट में हिंदी में 100 प्रतिशत अंक प्राप्त करके कौन टॉपर बन गया है?
उत्तर: काजल भारद्वाज

Q 2. 27 से 29 मार्च तक 31 वें IIFA अवार्ड्स कहाँ आयोजित किए जाएंगे?
उत्तर: इंदौर और भोपाल

Q 3. ICC द्वारा जारी नवीनतम T20 रैंकिंग में कौन सा भारतीय खिलाड़ी नंबर एक पर पहुंच गया है?
उत्तर: लोकेश राहुल

Q 4. चोट के कारण न्यूजीलैंड के साथ वनडे और टेस्ट सीरीज से कौन सा खिलाड़ी बाहर हो गया है?
उत्तर: रोहित शर्मा

Q 5. राफेल नडाल को पीछे छोड़ते हुए कौन सा खिलाड़ी एटीपी रैंकिंग में शीर्ष पर पहुंच गया है?
उत्तर: नोवाक जोकोविक

Q 6. IPS हितेश चंद्र अवस्थी को किस राज्य का DGP नियुक्त किया गया है?
उत्तर: उत्तर प्रदेश

Q 7. किस राज्यसभा सदस्य ने भारतीय जनता पार्टी की सदस्यता ग्रहण की है?
उत्तर: पी। शशिकला

Q 8. इराक के नए प्रधानमंत्री कौन बने हैं?
उत्तर: मुहम्मद तौफीक अलवी

Q 9. आठवीं बार ऑस्ट्रेलियन ओपन का पुरुष एकल किसने जीता है?
उत्तर: नोवाक जोकोविक

Q 10. ऑस्ट्रेलियन ओपन महिला एकल में कौन जीता है?
उत्तर: सोफिया कैनिन


current affairs 2019, currentgktoday, Jan Suchan portal Punjab, Jan Suchan portal

Current affairs Quiz test 

We have taken this question and answer of new current affairs for you, in which you can easily give these questions to exams by reading these questions in the upcoming exams. Within this post, you will find the latest Current and Today Current GK questions inside it, you can read it and prepare for exams. Questions of current affairs are asked in all the upcoming examinations. In this, you can get the current affairs in Hindi and current affairs in English, with this you can also see the notification of the latest government jobs on this website. Current Affairs Practice Set 70


q 1.  Who has become the topper by scoring 100 percent marks in Hindi in JRF Net?
Ans. Kajal Bhardwaj

Q 2. Where will the 31st IIFA Awards be held from 27 to 29 March?
Ans. Indore and Bhopal

Q 3. Which Indian player reached number one in the latest T20 rankings released by ICC has gone?
Ans. Lokesh Rahul

Q 4. Which player is out of the ODI and Test series with New Zealand due to injury has gone?
Rohit Sharma

Q 5. Which player has reached the top in the ATP rankings, leaving behind Rafael Nadal?
Ans. Novak Djokovik

Q 6. IPS Hitesh Chandra Awasthi has been appointed the DGP of which state?
Ans. Uttar Pradesh

Q 7. Which Rajya Sabha member has taken membership of Bharatiya Janata Party?
Ans. P. Sasikala

Q 8. Who has become the new Prime Minister of Iraq?
Ans. Muhammad Taufiq Alavi

Q 9. Who has won the men’s singles of the Australian Open for the eighth time?
Ans. Novak Djokovik

Q 10. Who has won the Australian Open women’s single?
Ans. Sophia canin

Current Affairs Set In Hindi 70 1
Yashhuuhttps://www.prepareexams.com
I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps. Facebook

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Latest Articles