GK Current Practice Set English 57

0
28

daily current gk

current affairs 2019


Current Affairs means what is happening or is going to happen or is happening around us. Today every man has news in every house. So that by reading it, he can know what is happening in the country. Today the news paper which we also read is also called Current Affairs Students sit at home and prepare for government exams. So that he can pass the exams, in this way some students join the coaching center. So that it can cover the current affairs as well as other subjects, it is very important to get the current affairs current affairs 2019, current affairs 2020, government jobs. Daily Current GK


  Go ahead and succeed

Q 11. The lowest layer of the atmosphere near the Earth is-
Ans. Troposphere

Q 12. The name ‘Vijayanta’ in the Indian Army is-
Ans. Of a tank

Q 13. Chinese traveler Fahian came to India during which period?
Ans. Vikramaditya

Q 14. Eminent cinematographer Prithviraj Kapoor and Raj Kapoor have a relationship.
Ans. Father-son

Q 15. Which state of India is known for tea production?
Ans. Assam

Q 16. Which state of India has the highest rice production –
Ans. West Bengal

Q 17. In which Indian city is Jantar Mantar located?
Ans. Delhi

Q 18. Darjeeling is located in which state of India?
Ans. West Bengal

Q 19. Telugu is the official language of which state?
Ans. Andra Pradesh

Q 20. How many players are there in each team in hockey game-
Ans. 11

Q 21. The currency of Bangladesh is –
Ans. Taka


daily current jike


करंट अफेयर्स का मतलब होता है जो हमारे आसपास घटित हो रहा है या होने वाला हो या हो रहा है. आज हर आदमी हर घर में न्यूज़ को पड़ता है. ताकि वह उसे पढ़कर वह जान पाएं की देश में क्या हो रह है. आज हम जो न्यूज़ पेपर में भी पड़ते है वह भी करंट अफेयर्स ही कहलाता है स्टूडेंट घर पर बैठकर गवर्नमेंट एक्साम्स की तैयारी करते है. ताकि वह एक्साम्स को पास कर सके इस तरह से कुछ स्टूडेंट कोचिंग सेण्टर को जॉइन करते है. ताकि वह करंट अफेयर्स के साथ साथ दूसरे सब्जेक्ट को भी पड़ सकें करंट अफेयर्स को पड़ना बहुत ही जरुरी है करंट अफेयर्स २०१९ करंट अफेयर्स २०२०, गवर्नमेंट जॉब्स. डेली करंट जीके