Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 30 November 2022

Daily Current Affairs Quiz 30 November 2022: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2022.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

30th November Current Affairs Quiz 2022

Question 1 – How many metric tonnes India’s milk production increased in 8 years?

Answer – 83 MT

Question 2 – What percentage India’s economic growth rate in 2022-23, was predicted by S & P Global Ratings?

Answer – 7 percent

Question 3 – Which campaign was begun by the Central Government against gender violence?

Answer – नई चेतना

Question 4 – Which state’s player Rituraj Gaikwad hit 7 sixes in an over in the Vijay Hazare Trophy?

Answer – Maharashtra

Question 5 – Who was honored with the ‘National Gopal Ratna Award’?

Answer – Sanjeev Balyan

Question 6 – Which country banned the Chinese company ‘Huawei’?

Answer – America

Question 7 – Chhatrapati Shivaji Maharaj Object Museum won UNESCO award, where is Chhatrapati Shivaji Maharaj Object Museum?

Answer – Mumbai

Question 8 – Which ministry wins the award at the ’41st India International Trade Fair’?

Answer – Health Ministry

Question 9 – WHO has changed the name of ‘Monkeypox’ to what?

Answer – एमपॉक्स (M Pox)

Ans 10 – Which country’s film ‘Aguntak’ wins the Prasad DI Award in the Film Bazaar section of IFFI?

Answer – Bangladesh

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *