Daily Current Affairs Quiz 15 October 2022

Daily Current Affairs Quiz 15 October 2022: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2022.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

Contents

15th October Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022

Q1. Name of the airport which was entirely switched to green sources for its energy consumption needs, making it one of India’s 100% sustainable airports.

(a) Indira Gandhi International Airport, Delhi
(b) Kempegowda International Airport, Bengaluru
(c) Cochin International Airport, Kochi
(d) Sardar Vallabhbhai Patel International Airport, Ahmedabad
(e) Chhatrapati Shivaji Maharaj International Airport, Mumbai

Q2. Which state government launched a new scheme called “HIMCAD” to help farmers?

(a) Uttar Pradesh
(b) Rajasthan
(c) Himachal Pradesh
(d) Punjab
(e) Haryana

Q3. Name of the union minister who inaugurated the 4th Heli-India Summit 2022 in Srinagar?

(a) Jyotiraditya M. Scindia
(b) Piyush Goyal
(c) Jitendra Singh
(d) Suresh Prabhu
(e) Amit Shah

Q4. Nitin Gadkari launched —————–a first-of-its-kind pilot project on Flex Fuel-Strong Hybrid Electric Vehicle (FFV-SHEV).

(a) Kia
(b) MG
(c) Maruti
(d) Toyota
(e) BMW

Q5. Name of the actor who will be the first actor to shoot in space?

(a) Anthony Edwards
(b) Tom Cruise
(c) Miles Teller
(d) Connor Cruise
(e) Val Kilmer

Q6. Which bank made a world record for staging and swinging the highest 101 Oonjals (Jhoolas), beautifully decorated- in Kochi?

(a) Punjab & Sind Bank
(b) Indian Overseas Bank
(c) Karnataka Bank
(d) Karur Vyasya Bank
(e) South Indian Bank

Q7. An MoU was signed between which bank and Pune-based Vayana Network as its first fintech partner for end-to-end digitalization services?

(a) Federal Bank
(b) Axis Bank
(c) IDBI Bank
(d) HDFC Bank
(e) IndusInd Bank

Q8. The International Monetary Fund (IMF) cut India’s economic or GDP growth forecast to how much per cent from 7.4% for FY22?
(a) 7.2%
(b) 7.1%
(c) 6.9%
(d) 6.8%
(e) 6.6%

Q9. Who will be elected as the new president of BCCI?

(a) Madan Lal
(b) Sunil Gavaskar
(c) Mohinder Amarnath
(d) Ravi Shastri
(e) Roger Binny

Q10. International Day for Disaster Risk Reduction is observed on which day?

(a) 11 October
(b) 12 October
(c) 13 October
(d) 09 October
(e) 10 October

Q11. Which country has topped the 2022 Commitment to Reducing Inequality (CRI) Index prepared by Oxfam International and Development Finance International (DFI)?

(a) Sweden
(b) Germany
(c) Finland
(d) Norway
(e) the Netherlands

Q12. The Requirement of net-owned funds (NOFs) for asset reconstruction companies (ARCs) was increased to ——————-, as per the latest Reserve Bank of India (RBI) rules.

(a) Rs. 100 crore
(b) Rs. 200 crore
(c) Rs. 300 crore
(d) Rs. 400 crore
(e) Rs. 500 crore

Q13. World Bank (WB) extended a loan of ——————- to the Supporting Andhra’s Learning Transformation (SALT) project in appreciation of the path-breaking reforms implemented.

(a) $250 Million
(b) $350 Million
(c) $450 Million
(d) $550 Million
(e) $650 Million

Q14. Name of the Indian steel company joins United Nations Global Compact initiative?

(a) Tata Steel
(b) JSW Steel
(c) SAIL
(d) Essar Steel
(e) Jindal Steel

Q15. Who addressed the United Nations World Geospatial International Congress in Hyderabad?

(a) Narendra Modi
(b) Rajnath Singh
(c) Amit Shah
(d) Ajit Doval
(e) S Jaishankar

15th October Current Affairs Quiz Solutions

  1. E
  2. C
  3. A
  4. D
  5. B
  6. E
  7. C
  8. D
  9. E
  10. C
  11. D
  12. C
  13. A
  14. B
  15. A

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Leave a Comment