Reasoning

Coding/Decoding Questions Set 3 Reasoning For Upcoming Exams

Coding Decoding Questions Set 3

Direction(1-5): Read All information carefully then, answer the Given questions :

In a certain code language:
‘have and wires ices’ line written as code ‘lc as kn oj’,
‘Insides inbuilts in romans’ line written as code ‘ah af sr ad’,
‘ices romans and Insides’  line written as code ‘as sr lc ad’ and
‘have ices in Insides’ line written as code  ‘lc af oj ad’.

What is the code for ‘ices romans’?

a)lc sr

b)lc af

c)oj ad

d)Cannot determined

e)None  

What is the code for ‘inbuilts’?

a)sr

b)ah

)lc

d)oj

e)None  

What is the code for ‘romans’?

a)ad

b)sr

c)af

d)oj

e)None  

What is the code for “have olx”?

a)ah af

b)ad lc

c)oj ax

d)zx gh

e)None  

What is the code for “ices wires”?

a)lc oj

b)ad af

c)lc kn

d)Cannot determined

e)None

Direction(6-10): Read All information carefully then, answer the Given questions :

In a certain code language,
“Fasting relax digestive systems” is coded as “G49 E81 X25 M36”.
“Boosts brain function efficiency” is coded as “Y100 N64 S36 N25”.
“Increases energy daily body” is coded as “Y36 Y16 S81 Y25”.
“Fasting cures life threatening” is coded as “E16 G49 S25 G121”.

Which of the following may represent “get well suffer”?

a)L9 T16 R25

b)T9 R36 L16

c)G9 S36 W16

d)T16 L25 R9

e)T25 R9 W16  

The code for “S36 G49 E64 X25” represents?

a)Life energy digestive brain

b)Increases boosts fasting relax

c)Threatening body efficiency relax

d)Cures life energy function systems

e)Relax energy digestive body  

What will be the code for the word “percentage” ?

a)E81

b)G100

c)E64

d)P100

e)E100  

The code “Y100” represents?

a)Blizzardly

b)Absolutely

c)Absorption

d)Absorbency

e)Cannot determined  

What will be the code for the word “function”?

a)S36

b)Y100

c)N64

d)N25

e)Cannot determined

Contents

Answers

Answers List For  Set 3

  1. A
  2. B
  3. B
  4. C
  5. C
  6. B
  7. B
  8. E
  9. E
  10. C

Stay Connected With Facebook Page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *