Coding/Decoding Questions Set 2 Reasoning For Upcoming Exams

Coding Decoding Questions Set 2 best Coding/Decoding Questions Sets

Directions (1-5): Study the information and answer the questions :
In a certain code language
‘commona wash truck toast’ is written as ‘al ta aj as’
‘Mans grey plum commona’ is written as ‘aj ap ar ad’
‘Isle wash truck mans’ is written as ‘ad ta af al’.

1.What is the code for ‘toast’?

a)as

b)ta

c)af

d)al

e)None  

2.‘commona mans inner’ can be coded as?

a)as aj ar

b)aj ad zx

c)af aj ad

d)Cannot determined

e)None  

3.What is the code for ‘grey’?

a)af

b)ad

c)ar or ap

d)ar

e)ap  

4.Which of the following is the code for ‘isle’?

a)af

b)ta

c)ad

d)Cannot determined

e)None  

5. If ‘grey isle brown’ is coded as ‘ap af xa’ then what will be the code for ‘brown commona man’?

a)aj as ad

b)xa ad aj

c)as ad af

d)Cannot determined

e)None  

Directions (6-10) : Study the information and answer the questions :
In a certain code language,
‘mastiya puppet Bush travels’ is written as ‘al at aj as’,
‘Common symptoms Ice mastiya’ is written as ‘aj ap ar ad’
‘plaster puppet Bush Common’ is written as ‘ad at af al’

6.What is the code for ‘travels’?

a)ad

b)af

c)as

d)al

e)None  

7.‘mastiya Common plaster’ can be coded as?

a)as aj ar

b)af aj ad

c)ad ar at

d)Cannot determined

e)None  

8.What is the code for ‘symptoms’ ?

a)Either ar or ap

b)ar

c)ap

d)ad

e)None  

9.Which of the following is the code for ‘plaster’ ?

a)af

b)at

c)al

d)ar

e)None  

10. What does ‘at’ stand for?

a)mastiya

b)bush

c)puppet

d)plaster

e)Cannot determined

Answers Coding/Decoding Questions Set 2

Answers List For Coding/Decoding Questions Set 2

  1. A
  2. B
  3. C
  4. A
  5. B
  6. C
  7. B
  8. A
  9. A
  10. E

Stay Connected With Facebook Page

Leave a Comment