Coding Decoding Questions Set 4 Reasoning For Upcoming Exams

Coding Decoding Questions Set 4

Direction(1-5): Read All information carefully then, answer the Given questions :

In a certain code language,
‘he dogs snakes parrots” is written as ‘am oc et xm’
‘parrots is a hens sat’ is written as ‘xm hm al as xo’,
‘must snakes parrots’ is written as ‘xm et lk’
‘dogs is sat of must’ is written as ‘lk hm oc ez xo’.

What does the code ‘al’ stand for?

a)parrots

b)is

c)a

d)hens

e) c or d  

What is the code for ‘sat’?

a)lk

b)e or c

c)hm

d)ez

e)xo  

which of the following means ‘a hens sat’?

a)al as hm

b)as al xo

c)xo as hm

d)xm hm al

e)Cannot determined  

What does the code ‘oc’ stand for?

a)is

b)must

c)dogs

d)a

e)None  

What is the code for ‘he’ ?

a)et

b)am

c)oc

d)Cannot determined

e)None  

Direction(6-10): Read All information carefully then, answer the Given questions :

In a certain code language,
‘snakes of lions hens’ is written as ‘cl sa nk jo’,
‘cats insect in haste’ is written as ‘ha fa rs da’,
‘have haste of cats’ is written as ‘sa rs cl da’ and
‘snakes have in cats’ is written as ‘cl fa jo da’.

What is the code for ‘have haste’ ?

a)fa cl

b)cl rs

c)rs da

d)Cannot be determined

e)None of these  

What is the code for ‘insects’ ?

a)rs

b)da

c)ha

d)fa

e)cl  

What does the code ‘jo’ stand for ?

a)of

b)hens

c)cats

d)snakes

e)None  

What is the code for ‘cats’ ?

a)da

b)rs

c)fa

d)Cannot determined

e)None  

‘nk fa da’ is the code ?

a)snakes in cats

b)cats insects have

c)haste have lions

d)in cats lions

e)None

Contents

Answers

Answers List For  Set 4

  1. E
  2. B
  3. E
  4. C
  5. B
  6. B
  7. C
  8. D
  9. A
  10. D

Stay Connected With Facebook Page

Leave a Comment