HomeStatic GKStatic GK Quiz Set 265

Static GK Quiz Set 265

Static GK Quiz Set 265: Static GK is an important section of the Current Affairs for Banking and Insurance Exams. You can read our given Static GK PDF and Study material for studying the Static GK section and then try to solve our Static GK Quiz Set. Your GK Knowledge will help you in scoring better marks in exams such as IBPS Clerk, PO, SBI Clerk, PO, RRB Clerk, and PO.

Static GK Quiz – Set 265

1) Where is the “Krishnadas Sharma library”?

A) Bihar
B) Sikkim
C) Chhattisgarh
D) Goa

Correct Answer – D

Explanation: Krishnadas Sharma library (Goa State Central Library) is situated in Panaji in Goa.

2) Lovlina Boroghain is related to which sports?

A) Shooting
B) Badminton
C) Boxing
D) Weight Lifting

Correct Answer – C

Explanation: Lovlina Borgohainis is an Indian boxer.

3) “Yaoshang” festival is celebrated in which Indian state?

A) Arunachal Pradesh
B) Manipur
C) Tamil Nadu
D) Karnataka

Correct Answer – C

Explanation: Manipur

4) What is the currency of Brazil?

A) Real
B) Rupee
C) Dollar
D) Euro

Correct Answer – A

Explanation: Real is the currency of Brazil.

5) Where is the “Wandur National Park”?

A) Andhra Pradesh
B) Tamil Nadu
C) Andaman Islands
D) West Bengal

Correct Answer – C

Explanation: Wandur National Park (Mahatma Gandhi Marine National Park) is a group of 15 islands and is located in Wandoor, Andaman Islands.

6) Where is the HQ of the “International Military Sports Council” (CISM)?

A) Washington D.C., US
B) London, United Kingdom
C) Paris, France
D) Brussels, Belgium

Correct Answer – D

Explanation: The “International Military Sports Council” (CISM) is headquartered in Brussels, Belgium.

7) Where is the Bansagar Dam?

A) Uttrakhand
B) Madhya Pradesh
C) Jammu
D) Kerala

Correct Answer – B

Explanation: Bansagar Dam is situated in Madhya Pradesh.

8) Purbi is a folk dance, is related to which state?

A) Bihar
B) Tripura
C) Assam
D) Telangana

Correct Answer – A

Explanation: Purbi is a folk dance of Bihar state.

9) Where is the “Bhavanisagar Dam” located?

A) Puducherry
B) Tamil Nadu
C) Kerala
D) Andhra Pradesh

Correct Answer – B

Explanation: Bhavanisagar Dam is located in Erode, Tamil Nadu and it is also called Lower Bhavani Dam.

10) Where is the Krishnapatnam Port?

A) Maharashtra
B) Andhra Pradesh
C) Puducherry
D) Gujarat

Correct Answer – B

Explanation: Krishnapatnam port is in Nellore, Andhra Pradesh and it is the largest private port on the East Coast of India.

******** End ********

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisement

Latest Articles