HomeStatic GKStatic GK Quiz Questions and Answers Set 258

Static GK Quiz Questions and Answers Set 258

Static GK Quiz Questions and Answers Set 258 for Bank Exams: Static GK is an important section of the Current Affairs for Banking and Insurance Exams. You can read our given Static GK PDF and Study material for studying the Static GK section and then try to solve our Static GK Quiz Set. Your GK Knowledge will help you in scoring better marks in exams such as IBPS Clerk, PO, SBI Clerk, PO, RRB Clerk, and PO.

Static GK Quiz for Banking, SSC Exams

1) Where is the Sanjay Gandhi Thermal Power Station?

A) Arunachal Pradesh
B) Madhya Pradesh
C) Assam
D) West Bengal

2) Lal Bahadur Shastri Stadium is in which state of India?

A) Telangana
B) Himachal Pradesh
C) Tamil Nadu
D) West Bengal

3) Where is the headquarters of the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) located?

A) London, UK
B) Geneva, Switzerland
C) Paris, France
D) Singapore

4) “Sarthana Nature Park and Zoo” is located in which Indian state?

A) Ladakh
B) Bihar
C) Gujarat
D) Rajasthan

5) Where is the “Smt. Hansa Mehta Library”?

A) Assam
B) Gujarat
C) West Bengal
D) Karnataka

6) Where is the Kamarajar Port?

A) Tamil Nadu
B) Uttar Pradesh
C) MP
D) Maharashtra

7) Where is the “Acharya Jagadish Chandra Bose Indian Botanic Garden” located?

A) Assam
B) Gujarat
C) West Bengal
D) Karnataka

8) In which state is the “Palamau Tiger Reserve” situated?

A) Tamil Nadu
B) Andhra Pradesh
C) Karnataka
D) Jharkhand

9) Currency of Cyprus?

A) Sol
B) Euro
C) Franc
D) Peso

10) Where is the Digha-Sonpur Bridge?

A) Bihar
B) Bengaluru
C) Telangana
D) Assam

Static GK Quiz: Solutions

  1. B
  2. A
  3. D
  4. C
  5. B
  6. A
  7. C
  8. D
  9. B
  10. A

Static GK Quiz: FAQs

Q.1 What are the topics in static GK?

Static GK Topics – India
Important Dams in India
National Parks in India
International Airports in India
Major Sea Ports in India
List of Waterfalls in India
Important Power Plants in India
Thermal Power Plants/Stations in India
Important Bird Sanctuaries in India
List of Lakes in India
Wildlife Sanctuaries in India
National Symbols of India
List of First in India
First Persons in India
List of First Women in India
Popular Books by Indian Politicians

Q.2 Who GK questions and answers?

Best and top GK Questions:
Who is known as the Iron Man of India?
What is the National Bird of India?
Who was the first woman President of India?
Who was the first woman Prime Minister of India?
Who is known as the Father of the Indian Constitution?

Q.3 How do I prepare for a GK test?

To prepare for the GK section, you can visit the @PrepareExams.Com website. PrepareExams.com offers to practice mock tests on GK and Current affairs.

Q.4 Which site is best for GK?

PrepareExams.Com offers practice sets for GK (General Knowledge), General Studies, Current Affairs 2021, and Aptitude sets for UPSC, SSC, Banking / IBPS, IAS, NTSE, CLAT, Railways, NDA, CDS, Judiciary, UPPSC, RPSC, GPSC, MPSC, MPPSC, and other states civil services/Govt job recruitment examinations of India.

Q.5 How can I learn GK and current affairs?

Aspirants can learn GK and Current Affairs by visiting the @PrepareExams.Com website online at any time.

Q.6 What is Static GK General Knowledge?

Static GK is associated with general knowledge regarding the static facts, that are never gonna change in the future. Static GK covers static general knowledge such as people, places, things, important days, currencies, dances, and History (never change with time).

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisement

Latest Articles