Puzzles and Arrangements Questions Set 1 Reasoning

Puzzles and Arrangements Questions Set 1

Direction(1-5): Read All information carefully then, answer the Given questions :

Seven employees live on seven different floors of a building, in such a way that the ground floors is no. 1 and the top floors is no. 7. Each of them works as developers in seven different companies i.e. Wipros, Infosys-One, Google-One, Microsofts, Syntels, MCL and HCLs but not in the same order. Fara is living on an even number of floors. there are Three persons live between Fara and the one who is working in Microsofts. The one who do job in Wipros lives just above Priya, who lives at even number floor. Himanishi lives above Gaurav kumar and both of them live at odd number floor.

The one who works in Google-One lives above the one who works in MCL . The one who works in HCL is living on the 4th floor. Himanishi do not do job in Wipros. one who works in Syntels lives above the one who doed job in Google-One and below the one who works in Infosys-One. Zaira lives just above Xylo, who does not live on at odd number floor. More than three persons live between Himanishi and Gaurav kumar . Not more than one person lives between the one who works in Google-One and the one who works in Syntel. Carrom is one of the persons.

.
  1. Who among the following person works in Syntel? a) Carrom b) Xylo c) Fara d) Cannot determined e) None  
  2. Who among the following person lives on the 2nd floor? a) Gaurav kumar b) The one who works in Microsofts c) Carrom d) The one who works in Wipro e) The one who works in HCL  
  3. How many persons live between Zaira and Gaurav kumar ? a) 1 b) 2 c) 4 d) 3 e) None  
  4. Four of the following five are alike in a certain way based on a group, find the one that does not belong to that group? a) Zaira-Carrom b) Priya-Xylo c) Gaurav kumar -Carrom d) Carrom-Priya e) Fara-Xylo  
  5. Who among the following person lives just above the one who works in HCL? a) The one who works in Infosys-One b) The one who works in Syntel c) Priya d) Zaira e) None
Direction(6-10): Read All information carefully then, answer the Given questions :

Ten members are sitting in a row some are facing north while,  facing south. however, Not more than two persons facing same direction sits together. Five persons are sitting between Priya and Pooja and both faces same direction. Neither Priya nor Pooja sits at any end. Udita Jain sits second to the left of Priya. Queen is an immediate neighbor of Pooja . Shivani Singh sits at fourth to the left of Udita Jain and both facing in same direction.

Taruna Kumar sits third to the right of Queen and faces same direction as Queen. Yashuu, who faces north is not an immediate neighbor of Shivani Singh and Taruna Kumar. Xylo sit second to the left of Riya and both are facing in same direction. Varsha neither face same direction as Riya nor is an immediate neighbor of Pooja. Immediate neighbors of Priya faces opposite direction. Not more than three persons sit between Riya and Varsha.

  1. Who sits second to the left of Udita Jain? a) Priya b) Riya c) Varsha d) Cannot determined e) None  
  2. How many persons sit betweens Taruna Kumar and Yashuu? a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) None  
  3. How many people sit right of Riya? a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) None  
  4. Who sits immediate right position of the one who sits fourth position to the left of Pooja? a) Priya b) Shivani Singh c) Varsha d) Xylo e) None  
  5. Find which true statement about Queen? a) Queen faces north b) Queen faces immediate right of Taruna Kumar c) Taruna Kumar sits second to left of Queen d) Queen faces same direction as Varsha e) All options are correct

[su_spoiler title=”Answers Questions Set 1″]Answers List For  Set 1
1. C
2. B
3. D
4. d
5. D
6. A
7. D
8. B
9. C
10. D
[/su_spoiler]

Stay Connected With Facebook Page

Leave a Comment