Latest Posts

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz :  Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz : current GK English, latest current gk today,...

live attenuated SARS CoV 2 vaccine

live attenuated SARS CoV 2 vaccine Read Current Affairs in English live attenuated SARS CoV 2 vaccine : will be used in treatment of COVID-19 Virus.For...

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindi

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindiप्रिय छात्र, आज के करेंट अफेयर्स 8 अप्रैल 2020 को...

Today Current Affairs 8 April 2020

Today Current Affairs 8 April 2020:Latest Current Affairs with all basic data, Be the first to know...

IBPS Clerk Reasoning Ability Quiz Test 1

IBPS Clerk Reasoning Ability Quiz Test 1

Reasoning section checks mental ability how do you deal with a question in a less of time. along with it, Reasoning Questions are given in exam to check students the common sense. nowadays, the Reasoning level is being increased. a student needs to Attempt daily Reasoning Quizzes and need of perfect strategy and study plan to crack IBPS Clerk main exam 2020. if a student practices well as a result, he/she don’t have to face difficulty with Logic and rules. finally, Today’s Reasoning quiz is an important, asked questions are from important topics IBPS Clerk Main exam.

Click For more Reasoning Sets

Directions (01-05): Study given information carefully and then, answer the questions.

Ten people are seating on two parallel rows. M1, N1, O1, P1 and Q1 are seating in row 1 and facing towards south. E1, F1, G1, H1 and J1 are seating in row 2 and facing north. They like different fruits- mango, guava, apple, banana and grapes. 2 persons like same fruits such that one of them is in row one and the other is in row two (i.e. both persons who likes Mango fruit, sit in different rows).

The one who like mangos in row one and faces the one who sits second to the left of the one who likes mango in row two. the one who likes apple sits 3rd to the left of the one who likes mango in row two. the one who sits immediate right of M1 faces G1. M1 sits second from one of the ends. P1 sits right to O1 but not immediate right. The number of persons sitting to the left of G1 is same as the number of persons sitting to the right of O1.

J1 faces the one who likes banana. Only one person sits between N1 and the one who likes grapes. More than two person sits between J1 and F1. J1 does not like mango. G1 likes banana. M1 does not like grapes and mango. N1 faces the one who likes guava. The one who likes banana sits immediate left to M1. P1 does not like apple. H1 sits right of E1.

Q 1. Who among the following faces O1?
(a) F1
(b) E1
(c) J1
(d) G1
(e) H1

Q 2. P1 likes which of the Fruit?
(a) Guava
(b) Mango
(c) Grapes
(d) Apple
(e) Banana

Q 3. Find ture statement about E1?
(a) E1 likes banana
(b) O1 is facing E1
(c) The one who sits second right of E1 faces M1
(d) E1 sits immediate left of F1
(e) None of these is true

Q 4. Who sits opposite to N1?
(a) The one who sits second left of G1
(b) The one who likess guava
(c) the one who likess mango
(d) the one who sits immediate right of E1
(e) Both b and d

Q 5. Who sits 3rd to the right of the one who is facing H1?
(a) F1
(b) N1
(c) O1
(d) Q1
(e) P1

Directions (06- 10): Study given information carefully and then, answer the questions. In a certain code language:

“Magazine Today Master” is coded as “ 3$Q 4$D 2.5#X”.
“Defence High Challenges” is coded as “5$R 3.5#D 2$G”.
“Response Inspiration Trial” is coded as “4$D 5.5#M 2.5#K”.

Q 6. Find the code for “Interface”?
(a) 3#D
(b) 4.5#D
(c) 5$F
(d) 6$G
(e) None

Q 7. Find the code for “Article Subscriber”?
(a) 4#K 6.5$H
(b) 2$F 3#C
(c) 4$Q 5.5#D
(d) 3.5#D 5$Q
(e) None

Q 8. Find the code for “Quiz”?
(a) 2$Y
(b) 5#G
(c) 6#F
(d) 7.5 $ D
(e) None

Q 9. Find the code for “Regional”
(a) 6#H
(b) 4$K
(c) 5.5#U
(d) 2.5$F
(e) None

Q 10. Find the code for “Separated”?
(a) 5#D
(b) 6$G
(c) 4.5#C
(d) 7$B
(e) None

Click For Answers Questions
Answers List
1. D
2. A
3. C
4. B
5. E
6. B
7. D
8. A
9. B
10. C

 

Click here to Follow us on Facebook

Latest Posts

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz :  Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz : current GK English, latest current gk today,...

live attenuated SARS CoV 2 vaccine

live attenuated SARS CoV 2 vaccine Read Current Affairs in English live attenuated SARS CoV 2 vaccine : will be used in treatment of COVID-19 Virus.For...

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindi

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindiप्रिय छात्र, आज के करेंट अफेयर्स 8 अप्रैल 2020 को...

Today Current Affairs 8 April 2020

Today Current Affairs 8 April 2020:Latest Current Affairs with all basic data, Be the first to know...

Jobs Notifications 2020

Are You searching for jobs? so you are at the right place

Don't Miss

Current Affairs Quizs GK Daily 1 October 2019

Quiz Current Affairs GK Daily 1 October 2019If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government...

14 September 2019 Current Affairs

Current Affairs 14 September 2019 : Dear Students ,Today we have come with Current Affairs of 14 September 2019 . PrepareExams is giving you Daily...

GK Current Question Mix Practice Set 3

Q 1. किस भारतीय startup ने बिलियन एडटेक प्राइज 2019 जीता ? Which Indian Startup Wins the Billion Adtech Prize 2019? Ans. दोस्त एजुकेशन (Friend education)Q...

IMPORTANT AIRPORT

Students can learn about the Importance of Airport on this website. Which is the Kones...

August Important Day 2020

August Important Day 2020 : August is the Eighth month of the year. festivals, events of national and international importance comes in the August month....

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.