Current Gk Practice

GK Current Question Mix Practice Set 28

इस वेबसाइट में स्टूडेंट को करंट gk मिल जायेगा gk current affair 2019 जो स्टूडेंट घर पर बैठकर करंट पड़ना चाहते है वह इस वेबसाइट को विजिट सकते है. daily current affair करंट gk आज के समय में है एक्साम्स में आता है. और गवर्नमेंट एग्जाम की तैयारी करने वाले स्टूडेंट को यह पड़ना आवश्यक है. Current Affairs (English) इसमें स्टूडेंट डेली का gk मिल जायेगा जो स्टूडेंट gk डाउनलोड करना चाहते है. वो इस वेबसाइट में रजिस्टर कर सकते है उन्हें पीडीऍफ़ ईमेल पर प्राप्त हो जाएगी

Q 11. ग्रामीण विकास राज्य मंत्री कौन है ?
Ans. साध्वी नीरंजन ज्योति

Q 12. आदिवासी राजय मंत्री कौन है ?
Ans. रेणुका सिंह

Q 13. मंत्री मंडल 2019 में कुल कितनी महिला मंत्री है ?
Ans. 6

Q 14. FTII के वर्तमान चेयरमैन कौन है ?
Ans. बी पी सिंह

Q 15. भारत के नये वित्त मंत्री कौन है ?
Ans. निर्मला सीता रमन

Q 16. मंत्री मंडल 2019 में स्वंतत्र प्रभार मंत्री कितने है ?
Ans. 9

Q 17. भारत में कुल कितने सांसद है ?
Ans. 790

Q 18. राजस्थान में कुल कितने विधायक है?
Ans. 200

Q 19. आनंद कारज एक्ट सबसे पहले कहा लागू हुआ ?
Ans. दिल्ली

Q 20. BJP द्वारा कुल कितनी महिलाओ को चुनाव टिकट दी गई ?
Ans. 53

current gk in English

Q 1. Who is the Minister of State for Rural Development?
Ans. Sadhvi Niranjan Jyoti

Q 2. Who is the Minister of Tribal-State?
Ans. Renuka Singh

Q 3. How many female ministers are there in the Cabinet Division in 2019?
Ans. 6

Q 4. Who is the current Chairman of FTII?
Ans. BP Singh

Q 5. Who is the new Finance Minister of India?
Ans. Nirmala Sita Raman

Q 6. Minister of Independent Charge Minister in 2019?
Ans. 9

Q 7. How many MPs are there in India?
Ans. 790

Q 8. How many MLAs are there in Rajasthan?
Ans. 200

Q 9. The Anand Karaj Act first came into effect?
Ans. Delhi

Q 10. How many women were given election tickets by BJP?
Ans. 53

Students will get a current gk in this website gk current affair 2019 Students who want to be able to sit at home can visit this website. daily current affair Current gk is in excellence in today’s time. And students preparing for government exams must do this. Current Affairs (English) in which student dally gets gk, students who want to download gk They can register on this website, they will get it on pdf email

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *