Daily Current Affairs Quiz 5th January 2023: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2023, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2023. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.
READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE
5th January 2023 Current Affairs Quiz
Question 1 – When is ‘World Braille Day’ celebrated?
Answer – 04 January
Question 2 – Who has been appointed as the CEO by ‘BharatPe’?
Answer – Nalin Negi
Question 3 – What will the name of ‘Ahmedabad – Delhi Sampark Kranti Express’ be changed?
Answer – Akshardham Express
Question 4 – The unemployment rate in the country has increased to what percent in December?
Answer – 8.3%
Question 5 – Who has become the first woman officer to be posted in ‘Siachen’?
Answer – Shiva Chauhan
Question 6 – Which state government has decided to abolish the ‘Revenue Police System’?
Answer – Uttarakhand
Question 7 – Which state government has acquired ‘Matiyabagh Hawa Mahal’?
Answer – Assam
Question 8 – Where has President Draupadi Murmu inaugurated the ‘Constitution Garden’?
Answer – Jaipur
Question 9 – Where has the Saree Mohotsav ‘Virasat’ started recently?
Answer – New Delhi
Question 10 – Where has Prime Minister Modi inaugurated the National Institute of Water and Sanitation?
Answer – Kolkata
★★★★ You Can Also Read ★★★★
| Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking) |
| Read Daily Current Affairs Topic Wise |
| Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test) |
| Static Gk Quiz Questions and Answers |
📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.
For all the latest Updates, download PrepareExams App.
******** End ********