Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 30th January 2023

Daily Current Affairs Quiz 30th January 2023: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2023, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2023. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

Table of Contents

30th January 2023 Current Affairs Quiz

Question 1 – Which female cricketer was selected as the ICC Women’s Cricketer of the Year in 2022?

Answer – Nate Sciver

Question 2 – What was the name of the ‘Mughal Garden’ located in Rashtrapati Bhavan changed?

Answer – Amrit Udyan

Question 3 – Which Indian poet-diplomat was elected as the Corresponding Member of the Brazilian Academy of Literature?

Answer – Abhay Kumar

Question 4 – How many monuments will the central government hand over to the private sector under the Smarak Mitra scheme?

Answer – 1000 monuments

Question 5 – Who was selected as the ICC Emerging Women Cricketer of the Year 2022?

Answer – Renuka Singh

Question 6 – What is the name of India’s first intranasal Covid-19 vaccine launched recently?

Answer – INCOVAK

Question 7 – To which country India issued notice for amendment in the ‘Indus Water Treaty’?

Answer – Pakistan

Question 8 – The United Nations predicted India’s economic growth rate for 2023 to be what per cent?

Answer – 5.8%

Question 9 – Which Union Minister inaugurated the ‘National Logistics Portal’ (Marine)?

Answer – Sarbananda Sonowal

Question 10 – Which country’s captain ‘Hugo Lloris’ retired from international football?

Answer – France

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *