Daily Current Affairs Quiz 29 March 2023: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2023, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2023. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.
READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE
| Join Telegram | |
| Subscribe To YouTube | ![]() |
| Follow Us on Instagram | ![]() |
| Join Facebook Page | ![]() |
Attempt 29th March 2023 Today Current Affairs Quiz
Question 1. Recently who announced the youth policy of MP in the Yuva Mahapanchayat organized at Motilal Nehru Stadium in Bhopal?
Answer: Chief Minister Shivraj Singh Chouhan
Question 2. Recently CM Shivraj announced which Student Innovation Fund will be constructed at a cost of 100 crores.
Answer: Student Innovation
Question 3. In which district was the country’s first Post Office Passport Seva Kendra opened on 28 February 2017?
Answer: Vidisha
Question 4. Which is the district with the maximum forest percentage in Madhya Pradesh?
Answer: Mandala
Question 5. In which year the Ghuguwa Fossil Park was given the status of a National Park?
Answer: 1983
Question 6. Which national park was renamed Indira Gandhi Priyadarshini National Park in the year 2000 and is also known as Pench Mowgli Sanctuary?
Answer: Pench National Park
Question 7. Ralamandal Wildlife Sanctuary is located in Indore, when was this wildlife sanctuary established?
Answer: 1989
Question 8. Till what date has the government extended the last date for linking PAN cards and Aadhaar cards?
Answer: June 30
Question 9. Who inaugurated the direct flight between Ahmedabad and Gatwick recently?
Answer: Civil Aviation Minister Jyotiraditya Scindia
Question 10. The Government of India has constituted a committee to find out ways to plug the loopholes in the National Pension System (NPS), who is heading the committee?
Answer: TV Somanathan (Finance Secretary)
★★★★ You Can Also Read ★★★★
| Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking) |
| Read Daily Current Affairs Topic Wise |
| Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test) |
| Static Gk Quiz Questions and Answers |
📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.
For all the latest Updates, download PrepareExams App.
******** End ********



