Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 26th January 2023

Daily Current Affairs Quiz 26th January 2023: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2023, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2023. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

26th January 2023 Current Affairs Quiz

Question 1: Which tribal woman from the Umaria district of Madhya Pradesh has been awarded the Padma Shri in the field of arts?

Answer: Jodhaiya Bai Baiga

Question 2: How many officers and employees of Madhya Pradesh Police have been selected for the President’s Gallantry, Distinguished and Meritorious Service Medal this year?

Answer: 25

Question 3: Which king built the Khajuraho temples?

Answer: Chandela Raja

Question 4: Vishwamitra Award is related to which sport?

Answer: Sports

Question 5: Who is famous as Jhansi of Ramgarh?

Answer: Queen Durgavati

Question 6: Which fort was built by Suraj Sen?

Answer: Fort of Gwalior

Question 7: In which state of Madhya Pradesh is the Paddy Research Center located?

Answer: Barwani

Question 8: How many police personnel have been awarded Police Medal on the occasion of Republic Day?

Answer: 901

Question 9: Which Thai shuttler won the India Open Badminton Championship?

Answer: Kunlavut Vitidsarn

Question 10: Announcing the Padma Awards for 2023, President Draupadi Murmu has approved how many names for these awards?

Answer: 106

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *