Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 1st December 2022

Daily Current Affairs Quiz 1st December 2022: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2022.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

1st December Current Affairs Quiz 2022

Question 1 – How much has the maternal mortality ratio dropped in India per one lakh live births?

Answer – 97

Question 2 – Recently who was appointed as a member of the Union Public Service Commission (UPSC)?

Answer – Preeti Sudan

Question 3 – Which country’s ‘Great Barrier Reef’ will be listed as World Heritage?

Answer – Australia

Question 4 – Who was declared as the ‘Word of the Year’ for 2022 by ‘Merriam Webister’?

Answer – Gaslighting

Question 5 – Which country’s film ‘Nargesi’ wins the ICFT UNESCO Gandhi Medal at IFFI?

Answer – Iran

Question 6 – Where will the ‘International Lusophone Festival’ be held?

Answer – Goa

Question 7 – Who won the ‘Para Sports Person of the Year’ award?

Answer – Avni Lekhra

Question 8 – SEBI appointed ———————– as the new MD & CEO of the Bombay Stock Exchange.

Answer – Sundarman Ramamurthy

Question 9 – 23rd Hornbill Festival 2022 will be hosted by?

Answer – Nagaland

Question 10 – India provides financial assistance of US$ 100 million to which country?

Answer – Maldives

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *