Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 18 October 2022

Daily Current Affairs Quiz 18 October 2022: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2022.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

18th October Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022

Q1. President Droupadi Murmu inaugurated the ‘PARAM KAMRUPA’ Supercomputer facility and a high-power active and passive component laboratory of SAMEER at?

(a) IIT Guwahati
(b) IIT Delhi
(c) IIT Madras
(d) IIT Kanpur

Q2. Abdul Latif Rashid was appointed as President of which country?

(a) Iran
(b) Iraq
(c) UAE
(d) Syria

Q3. International Day of Rural Women is observed on?

(a) 15 October
(b) 14 October
(c) 13 October
(d) 16 October

Q4. October 15 is celebrated as World Students’ Day to commemorate the birth anniversary of ———-.

(a) Atal Behari Vajpayee
(b) B. R. Ambedkar
(c) Dr APJ Abdul Kalam
(d) Pt. Jawaharlal Nehru

Q5. As per the Global Hunger Index 2022, What is the rank of India out of 121 countries?

(a) 107
(b) 64
(c) 81
(d) 84

Q6. Name of the Institute topped among Indian universities in the Times Higher Education Rankings 2023?

(a) Indian Institute of Science, Bangalore
(b) Alagappa University
(c) Mahatma Gandhi University
(d) IIT Ropar

Q7. PM Modi flagged off the inaugural run of the ————–Vande Bharat Express from Amb Andaura, Una to New Delhi?

(a) 1st
(b) 2nd
(c) 3rd
(d) 4th

Q8. In October 2022, who was elected as India’s next Ambassador to Kuwait?

(a) Avtar Singh
(b) Adarsh Swaika
(c) Prakash Chand
(d) Sanjay Verma

Q9. As per the Times Higher Education Rankings 2023, which university has topped the world ranking list?

(a) University of Cambridge
(b) Harvard University
(c) University of Oxford
(d) Massachusetts Institute of Technology

Q10. What is the theme for the International Day of Rural Women 2022?

(a) Rural Women Cultivating Good Food for All
(b) Rural women confront the global cost-of-living crisis
(c) Time is Now: Rural and urban activists transforming women’s lives
(d) Rural Women, key for a world free from hunger and poverty

18th October Current Affairs Quiz Solutions

  1. A
  2. B
  3. A
  4. C
  5. A
  6. A
  7. D
  8. B
  9. C
  10. A

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *