Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 18 February 2023

Daily Current Affairs Quiz 18 February 2023: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2023, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2023. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

Table of Contents

18th February 2023 Current Affairs Quiz

Question 1. According to a TomTom report, which city traffic becomes the second slowest place to drive through in the world in 2022?

Answer: (e) Bengaluru

Question 2. Which city from India was ranked as the most polluted city and second most polluted city globally, as per the Swiss air tracking index IQAir?

Answer: Mumbai

Question 3. Which bank has been awarded ‘Prathista Puraskar’ under ‘Digidhan Awards 2021-22’ by the Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY)?

Answer: Karnataka Bank

Question 4. Which company got approval from DGCA for indigenously developed ‘black boxes’?

Answer: Hindustan Aeronautics Ltd

Question 5. Tarkash is a military exercise which is held between India and which country?

Answer: US

Question 6. Who has been honoured with Kerala’s Akbar Kakkattil award?

Answer: Subhash Chandran for ‘Samudrasila’

Question 7. Which country will host the ICC T20 Women’s World Cup?

Answer: South Africa

Question 8. Name of the minister that launched the ‘iDEX Investor Hub’ (iIH), under which more than Rs 200 crores has already been pledged by leading Indian investors?

Answer: Rajnath Singh

Question 9. Which pilgrim centres were identified by the Ministry of Tourism under the PRASAD Scheme?

Answer: Maa Chamundeshwari Devi Temple

Question 10. Which minister inaugurated the National Aadi Mahotsav on 16th February 2023 at Major Dhyan Chand National Stadium, New Delhi?

Answer: Narendra Modi

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *