Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 16th December 2022

Daily Current Affairs Quiz 16th December 2022: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2022. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

16th December Current Affairs Quiz 2022

Question 1 – How many gold medals have India won in the ‘International Junior Science Olympiad’?

Answer – 6 gold medals

Question 2 – Which medal was won by ‘Divya TS’ in the 65th National Shooting Championship?

Answer – Gold Medal

Question 3 – Who is elected as the President of ‘The Cardiological Society of India’?

Answer – Dr PC Rath

Question 4 – Who was named ‘Chief Scientist’ by WHO recently?

Answer – Sir Jeremy Farrar

Question 5 – ‘Shankar Chowdhary’ becomes the Speaker of the Legislative Assembly of which state?

Answer – Gujarat

Question 6 – Which bank has ‘right off’ a loan of Rs 1.65 lakh crore in the last 4 years?

Answer – State Bank of India (SBI)

Question 7 – The Chief Justice of India inaugurated digitization in 10 districts of which state?

Answer – Odisha

Question 8 – Recently who becomes the third player to take 10,000 runs and 50 wickets in Test cricket?

Answer – Joe Root

Question 9 – Joint military exercise ‘Kajind 202’ started between India and which country?

Answer – Kazakhstan

Question 10 – Which Indian film received 2 ‘Golden Globe Awards’?

Answer – RRR

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *