HomeStatic GKStatic GK Quiz Set 266

Static GK Quiz Set 266

Static GK Quiz Set 266: Static GK is an important section of the Current Affairs for Banking and Insurance Exams. You can read our given Static GK PDF and Study material for studying the Static GK section and then try to solve our Static GK Quiz Set. Your GK Knowledge will help you in scoring better marks in exams such as IBPS Clerk, PO, SBI Clerk, PO, RRB Clerk, and PO.

Static GK Quiz – Set 266

1) Who is the President of World Bank?

A) Masatsugu Asakawa
B) David Robert Malpass
C) Werner Hoyer
D) None

Correct Answer – B

2) Where is the headquarter of Kotak Mahindra Bank located?

A) Maharashtra
B) Tamil Nadu
C) Goa
D) Delhi

Correct Answer – A

3) When was the State Bank of India established?

A) 1955
B) 1960
C) 1966
D) 1964

Correct Answer – A

4) What is the tagline of City Union Bank Ltd.?

A) India’s International Bank
B) Trust and Excellence Since 1904
C) The Name you can Bank Upon
D) Let’s Make Money Simple

Correct Answer – B

5) When was Bank of Baroda Established?

A) 1905
B) 1906
C) 1908
D) 1904

Correct Answer – C

6) tagline of Punjab National Bank?

A) India’s International Bank
B) Trust and Excellence Since 1904
C) The Name you can Bank Upon
D) Let’s Make Money Simple

Correct Answer – C

7) CEO of Airtel Payments Bank?

A) Atul Kumar Goel
B) Anubrata Biswas
C) Lingam Venkata Prabhakar
D) A Manimekhalai

Correct Answer – B

8) HQ of Federal Bank Limited?

A) Kerala
B) Tripura
C) Assam
D) Telangana

Correct Answer – A

9) CEO of Union Bank of India?

A) Shaktikanta Das
B) T. Rabi Sankar
C) M. Rajeshwar Rao
D) A Manimekhalai

Correct Answer – D

10) In which year, New Development Bank was established?

A) 2019
B) 2018
C) 2015
D) 2014

Correct Answer – C

******** End ********

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisement

Latest Articles