Latest Posts

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz :  Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz : current GK English, latest current gk today,...

live attenuated SARS CoV 2 vaccine

live attenuated SARS CoV 2 vaccine Read Current Affairs in English live attenuated SARS CoV 2 vaccine : will be used in treatment of COVID-19 Virus.For...

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindi

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindiप्रिय छात्र, आज के करेंट अफेयर्स 8 अप्रैल 2020 को...

Today Current Affairs 8 April 2020

Today Current Affairs 8 April 2020:Latest Current Affairs with all basic data, Be the first to know...

GK Current Question Mix Practice Set 3

Q 1. किस भारतीय startup ने बिलियन एडटेक प्राइज 2019 जीता ?
Which Indian Startup Wins the Billion Adtech Prize 2019?
Ans. दोस्त एजुकेशन (Friend education)

Q 2.ब्लॉक होल की फोटो लेने में किस टेलिस्कोप की मदद ली
Image of blockhole taken with the help of which telescope
Ans. इवेंट होराइजन टेलिस्कोप (Event Horizon Telescope )

Q 3. आयोजित की गए अबुधाबी इंटरनेशनल बुक फेयर प्रोग्राम के दौरान गेस्ट ऑफ़ ऑनर का सम्मान मिलने वाला देश का नाम ?
Which country was given the Guest of Honor in the Abu Dhabi International Book Fair
Ans. भारत (Bharat )

Q 4 . किस देश में मुजीवनगर दिवस मनाया गया ?
which country was the Mujivinagar Day celebrated?
Ans. बांग्लादेश (Bangladesh)

Q 5. रावण -1 नामक प्रथम उपग्रह को छोड़ने वाले देश का नाम क्या है ?
Which country launched the first satellite called Raavan-1 recently?
Ans. श्री लंका (Sri Lanka)
Q 6. NYUAD के अनुसार भारतीय ग्रीषम कालीन वर्षा प्रभावित होती है.
According to NYUAD, the Indian summer monsoon rains are affected.
Ans. अटलांटिक नीनो (AZM ) (Atlantic Nino (AZM)

Q 7. दुनिया का पहला क्रिकेटर जिसके पास सोशल मीडिआ पर 100 मिलियन से ज्यादा फॉलोवर्स हासिल है ?
First Cricketer with 100 million Social Media Followers?
Ans. विराट कोहली (Virat Kohli)

Q 8. सासकवा प्राइज 2019 के प्राप्तकर्ता जिसे UNDRR द्वारा सम्मानित किया गया है.
Recipient of the Sasakawa Prize 2019, which was awarded by the UNDRR.
Ans. DR. प्रमोद कुमार मिश्रा (DR Pramod Kumar Mishra)

Q 9 . GPDRR 2019 के लिए ग्लोबल पलेटफार्म का 6 वां सत्र कहाँ ऑर्गनाइज़ हुआ
Where is the 6th session of the Global Platform for GPDRR 2019 Organized
Ans. जेनेवा (स्विज़रलैंड) (Geneva (Switzerland)

Latest Posts

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz :  Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz : current GK English, latest current gk today,...

live attenuated SARS CoV 2 vaccine

live attenuated SARS CoV 2 vaccine Read Current Affairs in English live attenuated SARS CoV 2 vaccine : will be used in treatment of COVID-19 Virus.For...

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindi

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindiप्रिय छात्र, आज के करेंट अफेयर्स 8 अप्रैल 2020 को...

Today Current Affairs 8 April 2020

Today Current Affairs 8 April 2020:Latest Current Affairs with all basic data, Be the first to know...

Jobs Notifications 2020

Are You searching for jobs? so you are at the right place

Don't Miss

Current Affairs Quizs GK Daily 1 October 2019

Quiz Current Affairs GK Daily 1 October 2019If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government...

14 September 2019 Current Affairs

Current Affairs 14 September 2019 : Dear Students ,Today we have come with Current Affairs of 14 September 2019 . PrepareExams is giving you Daily...

GK Current Question Mix Practice Set 3

Q 1. किस भारतीय startup ने बिलियन एडटेक प्राइज 2019 जीता ? Which Indian Startup Wins the Billion Adtech Prize 2019? Ans. दोस्त एजुकेशन (Friend education)Q...

IMPORTANT AIRPORT

Students can learn about the Importance of Airport on this website. Which is the Kones...

August Important Day 2020

August Important Day 2020 : August is the Eighth month of the year. festivals, events of national and international importance comes in the August month....

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.