GK Current Question Mix Practice Set 27

Students will get a current gk in this website gk current affair 2019 Students who want to be able to sit at home can visit this website. daily current affair Current gk is in excellence in today’s time. And students preparing for government exams must do this. Current Affairs (English) in which student dally gets gk, students who want to download gk They can register in this website, they will get it on pdf email

Q 1. तम्बाकू निषेध दिवस कब मनाया जाता है ?
Ans. 31 मई

Q 2. FTII की फुल फॉर्म क्या होती है ?
Ans. Film and television institute of India

Q 3. पूर्व प्रधान मंत्री राजीव गाँधी की हत्या कब हुई?
Ans. 21 मई

Q 4. FSSAI का मुख्यालय कहां स्थित है?
Ans. दिल्ली

Q 5. irdia के वर्त्तमान चेयरमैन कौन है ?
Ans. सुभाष चंद्र खूंटिया

Q 6. नई इंडिया इन्शुरन्स का हेड ऑफिस कहाँ स्थित है ?
Ans. मुंबई

Q 7. भारत के खेलराज्य मंत्री कौन है ?
Ans. किरण रिजिजू

Q 8. 3 मई को कोनसा दिवस मनाया जाता है ?
Ans. प्रेस फ्रीडम डे

Q 9. GIC की स्थापना कब हुई?
Ans. 1 जनवरी 1972

Q 10. महिला एवं बाल विकास मंत्री कौन है ?
Ans. देवा श्री चौधरी

Current affairs in english

Q 1. When is tobacco prohibition day celebrated?
Ans. May 31
Q 2. hat is the full form of FTII?
Ans. film and television institute of India

Q 3. When was the murder of former Prime Minister Rajiv Gandhi?
Ans. May 21

Q 4. Where is the headquarters of FSSAI?
Ans. Delhi

Q 5. Who is the current Chairman of IRDIA?
Ans. Subhash Chandra Khuntia

Q 6. Where is the head office of New India Insurance located?
Ans. Mumbai

Q 7. Sports Minister of India who is?
Ans. Kiran Rijiju

Q 8. Which day is celebrated on May 3?
Ans. Press Freedom Day

Q 9. When did the GIC be established?
Ans. 1 January 1972

Q 10. Who is the Minister of Women and Child Development?
Ans. Dev Shri Chaudhary

इस वेबसाइट में स्टूडेंट को करंट gk मिल जायेगा gk current affair 2019 जो स्टूडेंट घर पर बैठकर करंट पड़ना चाहते है वह इस वेबसाइट को विजिट सकते है. daily current affair करंट gk आज के समय में है एक्साम्स में आता है. और गवर्नमेंट एग्जाम की तैयारी करने वाले स्टूडेंट को यह पड़ना आवश्यक है. Current Affairs (English) इसमें स्टूडेंट डेली का gk मिल जायेगा जो स्टूडेंट gk डाउनलोड करना चाहते है. वो इस वेबसाइट में रजिस्टर कर सकते है उन्हें पीडीऍफ़ ईमेल पर प्राप्त हो जाएगी

About Yashhuu

GK Current Question Mix Practice Set 27 1I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps. Facebook

Leave a Comment