Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 27 October 2022

Daily Current Affairs Quiz 27 October 2022: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2022.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

27th October Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022

Q1. Which ministry will conduct ‘Kashi Tamil Sangamam’, a month-long program, from 16 November 2022 in Varanasi?

(a) Ministry of Culture
(b) Ministry of Environment and Forests
(c) Ministry of Housing and Urban Affairs
(d) Ministry of Education
(e) Ministry of Jal Shakti

Q2. The Directorate General of Civil Aviation grants an aerodrome license to Jeypore airport. where is the Jeypore airport located?

(a) Uttar Pradesh
(b) Gujarat
(c) Rajasthan
(d) Kerala
(e) Odisha

Q3. Which state government has launched the “Out-of-Forest Trees in India (TOFI)” program in association with the US Agency for International Development (USAID)?

(a) Tripura
(b) Jammu and Kashmir
(c) Assam
(d) Arunachal Pradesh
(e) Meghalaya

Q4. Diwali will be a public school holiday in which city in 2023?

(a) New York
(b) Berlin
(c) Paris
(d) Tokyo
(e) London

Q5. Name of the IIT which was conferred the ‘National Intellectual Property Awards 2021 and 2022’ by the Government of India?

(a) IIT Guwahati
(b) IIT Delhi
(c) IIT Madras
(d) IIT Kanpur
(e) IIT Roorkee

Q6. Which strong cyclones made landfall in Bangladesh bringing heavy rains to the coastal areas of West Bengal, Odisha, and North Eastern States?

(a) Jawaad
(b) Gulaab
(c) Sitrang
(d) Yaas
(e) Amphan

Q7. The European Parliament presented its top human rights prize ‘The Sakharov Prize for freedom of thought?

(a) Julian Assange
(b) Denis Mukwege
(c) Alexei Navalny
(d) Malala Yousafzai
(e) People of Ukraine

Q8. Who will be the first Asian American to appear on US currency?

(a) Sally Ride
(b) Wilma Mankiller
(c) Maya Angelou
(d) Anna May Wong
(e) Nina Otero-Warren

Q9. As per a recent newspaper report, the Netherlands emerged as India’s third-largest export destination, ahead of China and Bangladesh. Which country becomes the second largest Export destination of India?

(a) USA
(b) UAE
(c) Indonesia
(d) Japan
(e) Brazil

Q10. Who won the 2022 Formula 1 Aramco United States Grand Prix 2022?

(a) Max Verstappen
(b) Sebastian Vettel
(c) Sergio Perez
(d) Lewis Hamilton
(e) Charles Leclerc

27th October Current Affairs Quiz Solutions

  1. D
  2. E
  3. C
  4. A
  5. C
  6. C
  7. E
  8. D
  9. B
  10. A

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *