Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 1st February 2023

Daily Current Affairs Quiz 1st February 2023: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2023, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2023. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

Table of Contents

1st February 2023 Current Affairs Quiz

Question 1 – Which state government has launched ‘The Vision for All School Eye Health’ program?

Answer – Goa

Question 2 – Which state has made a record of planting 90 lakh saplings through the ‘Har Gaon Hariyali’ initiative?

Answer – Jammu and Kashmir

Question 3 – Who has won the ‘Shane Warne Men’s Test Player of the Year award?

Answer – Usman Khawaja

Question 4 – Who has become the first CEO of ‘The Gujarat Maritime Cluster’?

Answer – Madhvendra Singh

Question 5 – Who has been appointed as the new Vice Chief of the Indian Air Force?

Answer – Amanpreet Singh

Question 6 – Who has been appointed as the new brand ambassador by PUMA India?

Answer – Harmanpreet Kaur

Question 7 – Which state’s tableau has won the first prize in the country’s 74th Republic Day parade?

Answer – Uttarakhand

Question 8 – Which Indian player has announced his retirement from international cricket?

Answer – Murali Vijay

Question 9 – Which has been designated as the partner country for ‘BioAsia 2023’?

Answer – United Kingdom (UK)

Question 10 – Who has won the ‘Tata Steel Masters 2023’?

Answer – Anish Giri

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *