Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 19th January 2023

Daily Current Affairs Quiz 19th January 2023: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2023, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2023. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

19th January 2023 Current Affairs Quiz

Question 1: “Survey on Dietary Supplements” was published by which organisation?

Ans: FSSAI

Question 2: What is the name of the Kerala district that is regarded as India’s first Constitution-literate district?

Ans: Ernakulam

Question 3: DotFEST Festival was hosted by which state?

Ans: Odisha

Question 4: Which country in Europe signed a reciprocal access agreement with Japan first?

Ans: UK

Question 5: Who became the winner of the current “Miss Universe 2023”?

Ans: R’Bonney Gabriel

Question 6: Which city will house the society’s first solar facility in India?

Ans: Mumbai

Question 7: Who will serve as Cognizant’s new CEO?

Ans: Ravi Kumar

Question 8: The book “Revolutionaries- The Other Story of How India Won Its Freedom” is authored by?

Ans: Sanjeev Sanyal

Question 9: The “shared school bus system” and the “agricultural response vehicle” programme were launched by which state?

Ans: Meghalaya

Question 10: The “Global Risks Report 2023” was published by?

Ans: World Economic Forum

Question 11: The “Global Risk Report 2023” was published by?

Ans: World Economic Forum

Question 12: On January 15, 2023, Who became the fifth-highest run scorer in the history of one-day international cricket?

Ans: Virat Kohli

Question 13: Which song won the Golden Globe for Best Original Song in 2023?

Ans: Naatu Naatu

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *