Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 16th January 2023

Daily Current Affairs Quiz 16th January 2023: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2023, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2023. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

16th January 2023 Current Affairs Quiz

Question 1 – When is ‘Indian Army Day’ observed?

Answer – on 15 January

Question 2 – Which state becomes the fourth state in India to restore the old pension scheme?

Answer – Himachal Pradesh

Question 3 – ‘MAARG’ portal for startup mentorship launched by?

Answer – Piyush Goyal

Question 4 – Who won the prestigious ‘Golden Peacock CSR Award’?

Answer – Jindal Steel

Question 5 – In 2022, with which country did India’s trade cross $100 billion for the first time?

Answer – China

Question 6 – Where scientists developed AI technology to predict lung cancer?

Answer – MIT

Question 7 – Which country will send the ‘Soyuz MS-23 spacecraft’ from the International Space Station?

Answer – Russia

Question 8 – Who is sworn in as the Senate in the US state of ‘Kansas’?

Answer – Usha Reddy

Question 9 – Which country planned to halve the army by 2023?

Answer – Sri Lanka

Question 10 – Where Tata Power will establish India’s first solar plant for ‘The Housing Society’?

Answer – Mumbai

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *