Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 16 March 2023

Daily Current Affairs Quiz 16 March 2023: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2023 or करेंट अफेयर्स के इम्पोर्टेन्ट क्वेश्चन, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2023. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

Table of Contents

16th March 2023 Current Affairs Quiz – Madhya Pradesh Today Current Affairs Daily Quiz

Question 1. Which IIT will host the Yuva Sangam Yatra from March 20?

Answer: IIT Indore

Question 2. Recently Ayush Department of Madhya Pradesh constituted an Ayurvedic Task Force, who is the Ayush Minister of MP?

Answer: Ramkishore Kavre

Question 3. When was the National Judicial Academy established in Bhopal?

Answer: 2002

Question 4. Devsar hills are located in which district of Madhya Pradesh?

Answer: Singrauli

Question 5. In which district is the ‘Jiwaji Sugar Mill’ operated by the Madhya Pradesh State Industries Corporation located?

Answer: Mandsaur

Question 6. Which is the district with the lowest decadal growth rate in Madhya Pradesh as per the 2011 census?

Answer: Anuppur

Question 7. In Madhya Pradesh, the maximum irrigation is in Datia district (66.46%) and in which district the least irrigation is done?

Answer: Dindori District (0.58%)

Question 8. Recently who inaugurated the IBA Women’s World Boxing Championship in New Delhi?

Answer: Anurag Singh Thakur (Sports Minister)

Question 9. In which city did the joint India-Singapore exercise ‘Bold Kurukshetra’ take place?

Answer: Jodhpur

Question 10. Recently who unveiled the first methanol-run buses in Bengaluru?

Answer: Nitin Gadkari (Minister of Road Transport and Highways)

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *