Daily Current Affairs Quizs

Daily Current Affairs Quiz 11 October 2022

Daily Current Affairs Quiz 11 October 2022: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2022.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

11th October Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022

Q1. Shri Shaktikanta Das, launched a new SupTech initiative called “DAKSH”, what is its purpose of it?

(a) Check issuance of Bank notes and Coins
(b) Supervisory Purpose
(c) Automation process for checking inflation
(d) Automation process for controlling credit flow
(e) Manage foreign reserves

Q2. Who is elected as the Presiding Officer of the Unlawful Activities (Prevention) Tribunal which will examine the ban imposed on the Popular Front of India (PFI) and its affiliated organisations?

(a) Justice Dinesh Kumar Sharma
(b) Justice Satish Chandra Sharma
(c) Justice Siddharth Mridul
(d) Justice V. Kameswar Rao
(e) Justice Yashwant Varma

Q3. In October 2022, the World Bank cut the Indian GDP growth estimate to ————for FY23.

(a) 6.5%
(b) 6.3%
(c) 7.2%
(d) 7.5%
(e) 7%

Q4. Name of the country that was awarded the 2022 Nobel Peace Prize?

(a) Russia
(b) Belarus
(c) Ukraine
(d) Poland
(e) Syria

Q5. Indian Air Force is celebrated on which date?

(a) October 7th
(b) October 8th
(c) October 9th
(d) October 10th
(e) October 11th

Q6. World Migratory Bird Day is observed on which date?

(a) 5 October
(b) 6 October
(c) 7 October
(d) 8 October
(e) 9 October

Q7. What is the theme of World Cotton Day 2022?

(a) Cotton: The Fibre that Moves Me
(b) Cotton is renewable and bio-degradable
(c) Cotton for Good
(d) Weaving a better future for cotton
(e) NEW-LOOK COTTON

Q8. HDFC Life has launched the ‘Insure India’ campaign which company, aimed at educating Indians on the benefits of life insurance as a product category.

(a) Morgan Stanley
(b) JPMorgan Chase
(c) Abrdn mauritius holdings 2006
(d) BlackRock
(e) State Street Global Advisors

Q9. Who is appointed as CEO of Bank of India Mutual Funds?

(a) Rajendra Gupta
(b) Vipin Joshi
(c) Mohit Bhatia
(d) Soni Thakur
(e) Jaspreet Kaur

Q10. What is the theme of World Cerebral Palsy Day 2022?

(a) Promotes inclusion​​ One of the big goals
(b) Navigating crises
(c) Secure Future
(d) Millions of Reasons
(e) Goble Sign

11th October Current Affairs Quiz Solutions

  1. B
  2. A
  3. A
  4. C
  5. B
  6. D
  7. D
  8. C
  9. C
  10. D

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *