HomeCurrent Gk PracticeCurrent Gk Practice GK Current Question Mix Practice Set 20

Current Gk Practice GK Current Question Mix Practice Set 20

Q 1. दुनिया में प्रथम बार ओलिंपिक खेलो का आयोजन कब हुआ ?
Ans. 1896

Q 2. दुनिया में प्रथम बार ओलिंपिक खेलो का आयोजन कहा हुआ ?
Ans. एथेंस

Q 3. ओलिंपिक खेलो आयोजन कितने वर्ष बाद होता है ?
Ans. 4 साल बाद

Q 4. भारत द्वारा पहला ओलिंपिक कब खेला गया ?
Ans. 1900

Q 5. वर्ष 2020 में ओलिंपिक खेलो का आयोजन किस देश में होगा ?
Ans. जपान में

Q 6. आयरलैंड किन राजधानी कोनसी है?
Ans. डब्लिन

Q 7. निदरलैंड की राजधानी कोनसी है?
Ans. एम्स्टर्डम

Q 8. नील आर्मस्ट्रांग किस तारिक को चाँद पर पहुंचे थे ?
Ans. 20 जुलाई 1969

Q 9. भारत के गगन यान मिशन की मुख्य कौन है ?
Ans. ललिताम्बिका

Q 10. टी बी मुक्त लक्ष्य की मुख्य कौन है ?
Ans. सौम्या स्वामीनाथन

Current in English

Q 1. When was the Olympic Games organized for the first time in the world?
Ans. 1896

Q 2. For the first time in the world, organized the Olympic Games?
Ans. Athens

Q 3. How many years does the Olympic Games take place?
Ans. After 4 years
Q 4. When was the first Olympics played by India?
Ans. 1900

Q 5. In which country will the Olympic Games be organized in 2020?
Ans. In Japan

Q 6. What is the capital of Ireland?
Ans. Dublin

Q 7. Which is the capital of the Netherlands?
Ans. Amsterdam

Q 8. Neil Armstrong, who reached the moon?
Ans. 20 July 1969

Q 9. Who is the Chief of India’s Gagan Yan Mission?
Ans. Lalitambika

Q 10. Who is the chief of the TB free target?
Ans. Soumya Swaminathan

In this, you will get current gk and get gk of all gk and all accesses. gk current affair 2019, Current Affairs (English), bank gk,
k current affair 2019, Current Affairs (English), bank gkgk current affair 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisement

Latest Articles