Latest Posts

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz :  Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz : current GK English, latest current gk today,...

live attenuated SARS CoV 2 vaccine

live attenuated SARS CoV 2 vaccine Read Current Affairs in English live attenuated SARS CoV 2 vaccine : will be used in treatment of COVID-19 Virus.For...

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindi

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindiप्रिय छात्र, आज के करेंट अफेयर्स 8 अप्रैल 2020 को...

Today Current Affairs 8 April 2020

Today Current Affairs 8 April 2020:Latest Current Affairs with all basic data, Be the first to know...

RRB Group D Practice Question Set 3

Q 21. पदम् विभूषण 2018 किसे दिया गया
Who won Padam Vibhushan 2018
Ans. गुलाम मुस्तफा खान, पी परमेश्वरन इल्यारापा (Ghulam Mustafa Khan, P. parameshvarn Eliyarapa

Q 22. सार्वजनिक सेवा प्रसारक दूरदर्शन के प्रमुख कौन हैं ?
Who is the Chief of Public Service Broadcasting Doordarshan?
Ans. सुप्रिया साहू (Supriya Sahu)

Q 23. मुद्राराक्षस के लेखक कौन हैं
who are the writer of the MUDRA RAKSHAS
Ans. विशाखा दत्त (Vishakha Dutt)

Q 24. भारतीय संविधान का सबसे विवाद वाला संशोधन कौनसा है
Which is the most controversial amendment of the Indian constitution
Ans. 42 वां संविधान संशोधन 1976 (42nd Constitution Amendment 1976)

Q 25. टोडा जनजाति किस भारतीय राज्य में पायी जाती हैं
Tonda tribe is found in which Indian state?
Ans. Tamilnadu

Q 26. भारतीय विमानपत्तन प्राधिकरण के नागरिक उड्डयन के महानिदेशक कौन है ?
Who is the Director General Civil Aviation of the Airports Authority of India?
Ans. बी एस भुल्लर (BS BHULLAR)

Q 27. महात्मा गाँधी कांग्रेस के अध्यक्ष कितनी बार बने
How many times Mahatma Gandhi was the president of Congress
Ans. एक बार 1924 (Once in 1924)

Q 28. येलोस्टोन नेशनल पार्क कहाँ स्थित है ?
Where is the Yellowstone National Park located?
Ans. अमेरिका (America)

Q 29. नार्थ इंडिया का पहला डी एन ए डाटा बैंक कहाँ स्थित है ?
Where is the first DNA data bank of North India located?
Ans. उत्तर प्रदेश (Utter Pradesh)

Q 30. ऑस्ट्रेलिया और न्यूज़ीलैंड को अलग कोनसा सागर करता हैं ?
which ocean separate Australia and NewZealand
Ans. टेज़मैन सागर (Tazeman Sea)

Latest Posts

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz :  Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz : current GK English, latest current gk today,...

live attenuated SARS CoV 2 vaccine

live attenuated SARS CoV 2 vaccine Read Current Affairs in English live attenuated SARS CoV 2 vaccine : will be used in treatment of COVID-19 Virus.For...

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindi

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindiप्रिय छात्र, आज के करेंट अफेयर्स 8 अप्रैल 2020 को...

Today Current Affairs 8 April 2020

Today Current Affairs 8 April 2020:Latest Current Affairs with all basic data, Be the first to know...

Jobs Notifications 2020

Are You searching for jobs? so you are at the right place

Don't Miss

Current Affairs Quizs GK Daily 1 October 2019

Quiz Current Affairs GK Daily 1 October 2019If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government...

14 September 2019 Current Affairs

Current Affairs 14 September 2019 : Dear Students ,Today we have come with Current Affairs of 14 September 2019 . PrepareExams is giving you Daily...

GK Current Question Mix Practice Set 3

Q 1. किस भारतीय startup ने बिलियन एडटेक प्राइज 2019 जीता ? Which Indian Startup Wins the Billion Adtech Prize 2019? Ans. दोस्त एजुकेशन (Friend education)Q...

IMPORTANT AIRPORT

Students can learn about the Importance of Airport on this website. Which is the Kones...

August Important Day 2020

August Important Day 2020 : August is the Eighth month of the year. festivals, events of national and international importance comes in the August month....

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.