General KnowledgeGeneral Knowledge Quiz

GK Quiz on Important Days in January 2021

GK Quiz on Important Days in January 2021

January month is the beginning of a new year. the people of Capricorns and Aquarius are born in this month. it has named after Roman Good of doors, Janus.

1. When is Global Family Day celebrated?

A. 8 January
B. 5 January
C. 3 January
D. 1 January

Answer: D

2. The day of 9 January is observed as

A. African National Congress Foundation Day
B. Tamil Nadu Foundation Day
C. Pravasi Bharatiya Divas
D. International Volunteer Day

Answer: C

3. Which day is observed as birth anniversary of Swami Vivekananda?

A. National Pollution Control Day
B. National Youth Day
C. National Voter’s Day
D. None

Answer: C

4. Which day is observed on 15 January?

A. Makar Sankranti
B. Indian Army
C. Indian Navy
D. Anti Terrorism

Answer: B

5. When will Lal Bahadur Shastri’s Death anniversary be observed?

A. 11 January
B. 12 January
C. 13 January
D. 15 January

Answer: A

6. Which day is celebrated on 25th January?

A. World Leprosy Eradication Day
B. National Tourism Day
C. Shaheed Diwas
D. World Day of the Handicapped

Answer: B

7. When Indian Constitution came into effect?

A. 24 January 
B. 25 January
C. 26 January
D. 27 January

Answer: C

8. when will be Martyr’s Day celebrated in the memory of Mahatma Gandhi?

A. 30 January
B. 31 January
C. 28 January
D. 25 January

Answer: A

9. On which date, World Leprosy Day comes?

A. 22 January
B. 29 January
C. 28January
D. 30 January

Answer: D

10. International Customs Day comes on which date?

A. 26 January
B. 27 January
C. 23 January
D. 22 January

Answer: A

11. Theme ‘Channelizing Youth Power for Nation Building’ is of which day?

A. National Voter’s Day
B. National Girl Child Day
C. National Youth Day
D. Human Right Day

Answer: C

12. National Girl Child Day comes on which date?

A. 23 January
B. 24 January
C. 25 January
D. 26 January

Answer: B

13. theme of National Voters Day 2019?

A. “No voter to be left behind”
B. “Assembly Elections”
C. “Empowering Young and Future Voters”
D. “Inclusive and qualitative participation”

Answer: A

Online Test Series (Free)Take Test
To Join Facebook PageJoin Us
To Join InstagramJoin Us

Yashhuu

I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps. Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button