GK Current quiz Question Mix Practice Set 45

0
79

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. Student website, in which SSC and other exams Tests for end maths will also be found, in this page you can read about the current. current affairs daily quiz

current affairs daily quiz

Q 1. Where Head-Queters of National Institute of Health and Family Welfare is located ?
Ans. New Delhi

Q 2. Which Nation has joined “Samudrayan Project” ?
Ans. India

Q 3. who got the T20 Physical Disability World Cricket Title?
Ans. India

Q 4. HQ of Insurance Regulatory and Development Authority of India ?
Ans. Hyderabad

Q 5. Which Country organized Junior Track Cycling World Championship of 2019 year?
Ans. Germany

Q 6. who chaired The Association of World Election Bodies (A-WEB) ?
Ans. Sunil Arora

Q 7. where The 5th Eastern Economic Forum was organized ?
Ans. Russia

Q 8. ‘Jai Bheem Mukhyamantri Yojana’ is related to whhich state ?
Ans. New Delhi

Q 9. Which country has decided to establish more than 20 nuclear power units in upcoming 20 years ?
Ans. Russia

Q 10. How much amount will be given by Centre to revamp fisheries infrastructure?
Ans. ₹25000 crore

Q 11. Udit Pratap Dev was king of which state?
Ans. Odisha

Q 12. Rs 5crore as donation to Bihar Chief Minister’s Relief Fund was given by which bank ?
Ans. ICICI Bank

Q 13. in World Travel & Tourism Competitiveness 2019 Indexing India ranks ?
Ans. 30th position

Q 14. Where First space museum of India is located?
Ans. Hyderabad

Q 15. Yudh Abhyas exercise is between in which nations ?
Ans. India and USA

current affairs 2019

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here