GK Current Practice Set 53 English

0
33

current affairs in English

currentaffairs2020

Read more and go further

अगर कोई स्टूडेंट घर पर ही बैठकर तैयारी कर रहा है तो उस स्टूडेंट वेबसाइट सही है. कुछ स्टूडेंट ह जो सेण्टर को ज्वाइन नहीं कर सकते है. वो घर पर ही बैठकर तैयारी कर रहे है. और अगर बात करंट अफेयर्स की तो हर स्टूडेंट को पड़ना बहुत ही जरुरी है. कुछ स्टूडेंट करंट अफेयर्स को कम पड़ते है और वह गवर्नमेंट एक्साम्स में फ़ैल हो जाते है या उसे पाते है. इस तरह से स्टूडेंट लगता है की वह इस एक्साम्स सकता है यह वेबसाइट आपको डेली करंट अफेयर्स और डेली गवर्नमेंट जॉब्स नोटफिकेशन देती है जिसमे की स्टूडेंट जिसमे स्टूडेंट उसको अच्छी तरीके से पड़ सकता है और एक्साम्स की तैयारी को बढ़िया सकता है।

Q 13. Who wrote the book ‘Discovery of India’?
Ans. Jawahar Lal Nehru

Q 14. Who discovered ‘gravity’?
Ans. Newton

Q 15. Who is the first Indian to receive Nobel Prize?
Ans. Ravindra Nath Tagore

Q 16. The Dronacharya Award is related to
Ans. Sports (heroically)

Q 117. Khajuraho is located-
Ans. Madhya Pradesh

Q 18. National Defense Academy is located.
Ans. Dehradun

Q 19. Who founded the Ramakrishna Mission?
Ans. Swami Vivekananda

Q 20. Indian standard is time based.
Ans. 80 ° 30 ‘east longitude

Q 21. Which state is located in the easternmost part of India?
Ans. Arunachal Pradesh

Q 22. Which country is beyond Nathula Pass?
Ans. China

current affairs 2019
current affairs 2020
latest government jobs, current affairs 2019, current affairs in Hindi,
If a student is preparing sitting at home, then that student website is right. There are some students who cannot join the center. They are preparing for sitting at home. And if it is a matter of current affairs then it is very important for every student to study. Some students have current affairs, and they fail or get government exams. In this way, the student feels that he can do these exams. This website gives you the Daily Current Affairs and Daily Government Jobs Notifications, in which the student, in which the student may fall well and can improve the preparation of the exams.