HomeCurrent Gk PracticeGK Current Question Mix Practice Set 30

GK Current Question Mix Practice Set 30

Students will get a current gk in this website gk current affair 2019 Students who want to be able to sit at home can visit this website. daily current affair Current gk is in excellence in today’s time. And students preparing for government exams must do this. Current Affairs (English) in which student dally gets gk, students who want to download gk They can register on this website, they will get it on pdf email

Q 31. भारत में पहली लोकसभा कब बनी ?
Ans. 13 मई 1952

Q 32. नरेंदर मोदी ने प्रधानमंत्री पद की शपथ कब ली ?
Ans. 30 मई

Q 33. 17 वीं लोकसभा में सबसे कम उम्र की MP कौन है ?
Ans. चन्द्राणी मुर्मू

Q 34. 17 वीं लोकसभा में सबसे ज्यादा वोट के अंतर से कौन जीता ?
Ans. सी आर पाटिल

Q 35. 17 वीं लोकसभा में सबसे ज्यादा महिलाओ को टिकट किस पार्टी ने दिया ?
Ans. कांग्रेस

Q 36. भारत की पहली महिला IAS कौन थी ?
Ans. अन्ना राजन मल्होत्रा

Q 37. किस समिति की सिफारिश पर IRDAI की स्थापना की गई ?
Ans. मल्होत्रा समिति

Q 38. मोदी जी भारत के कोनसे नंबर के प्रधानमंत्री है ?
Ans. 15 वे

Q 39. भारत में पहली बार चुनाव कब हुआ?
Ans. 1951

Q 40. 17 वीं लोकसभा में कुल कितनी महिला चुनाव जीती ?
Ans. 78

Current affairs in English

Q 1. When was the first Lok Sabha in India?
Ans. May 13, 1952

Q 2. When Narendra Modi took the oath of the prime minister?
Ans. May 30

Q 3. Who is the youngest MP in the 17th Lok Sabha?
Ans. Chandra Murmu

Q 4. Who won the difference of votes in the 17th Lok Sabha?
Ans. C. R. Patil

Q 5. Which party gave tickets to the highest number of women in the 17th Lok Sabha?
Ans. Congress

Q 6. Who was the first woman IAS of India?
Ans. Anna Rajan Malhotra

Q 7. IRDAI was established on the recommendation of which committee?
Ans. Malhotra Committee

Q 8. Modi is the Prime Minister of which number of India?
Ans. 15th

Q 9. When was an election for the first time in India?
Ans. 1951

Q 10. How many women won the election in the 17th Lok Sabha?
Ans. 78

Students will get a current gk in this website gk current affair 2019 Students who want to be able to sit at home can visit this website. daily current affair Current gk is in excellence in today’s time. And students preparing for government exams must do this. Current Affairs (English) in which student dally gets gk, students who want to download gk They can register on this website, they will get it on pdf email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisement

Latest Articles