HomeGk QuizGeneral Awareness Revision Set 4

General Awareness Revision Set 4

Contents

General Awareness Revision Set 4

General Awareness Revision Set 4

  1. On human trafficking, Which nation signed MoU with India on the agreement?
    A) Myanmar
    B) Bangladesh
    C) Nepal
    D) China  
  2. President Mohammed Hosni Mubarak was the former president of which country?
    A) Iraq
    B) Iran
    C) Egypt
    D) Afghanistan  
  3. What is the currency of NewZealand?
    A) Krone
    B) Rupees
    C) Dollar
    D) Euro
  4. For a SmallFinance bank at least 50percent of its loan portfolio should constitute loans and advances of up to? A) Rs 5 lakh B) Rs 15 lakh
    C) Rs 25 lakh
    D) Rs 40 lakh
  5. By which state, 1st Vulture Conservation and breeding centre will be opened?
    A) Bihar
    B) Odisha
    C) Uttar Pradesh
    D) Telangana  
  6. Which is following organisation that released the Financial Stability Report?
    A) LIC
    B) NABARD
    C) IRDA
    D) RBI  
  7. Where is the HQ of National Hydroelectric Power Generation Corporation of India?
    A) Mumbai
    B) Gwalior
    C) Nagpur
    D) Faridabad  
  8. Which is following state government that bans gutkha, pan masala containing tobacco, nicotine for One year?
    A) Manipur
    B) Meghalaya
    C) Sikkim
    D) Assam
  9. Name of state that to observe 2020 as Susashan Sankalp Varsh?
    A) Uttar Pradesh
    B) Haryana
    C) Odisha
    D) WestBengal  
  10. in which year Pradhan Mantri Faisal Bima Yojana was launched?
    A) 2016
    B) 2014
    C) 2017
    D) 2015  
  11. India holded exercise MINEX 2019 in Kochi with which other country ?
    A) China
    B) Japan
    C) Bhutan
    D) Indonesia  
  12. how many Total numbers of banks are classified as Domestic Systemically Important Banks (D-SIBs) by RBI?
    A) 1
    B) 2
    C) 3
    D) 4  
  13. Which is following space agency that launched PSLV carrying Cartosat 3 satellite?
    A) Tesla
    B) RSNC
    C) ISRO
    D) SpaceX
  14. How many total number of houses have been sanctioned in urban areas Under Pradhan Mantri Awas Yojana (Urban)?
    A) 1 crore
    B) 2 crore
    C) 5 crore
    D) 10 crore
  15. Who was presented with the ‘Quality Ratna’ award by trade body Confederation of Indian Industry (CII)?
    A) Indra Nooyi
    B) Gautam Kumar
    C) Suresh Krishna
    D) Vinay Sinha  
  16. Which is following insurance company that entered into a strategic & technical partnership with Spice Money for ‘Insurance Khata’ product?
    A) IndiaFirst Life Insurance
    B) Max Life Insurance
    C) National Insurance Company
    D) IDBI Federal Insurance  
  17. Who will be given the 27th Ekalabya Award for 2019?
    A) Bhumihar Pandey
    B) Deboleena Singh
    C) Arunima Chowdhury
    D) Jhilli Dalabehara  
  18. Where is the HQ of Twitter?
    A) NewYork
    B) Paris
    C) California
    D) London
  19. Which state is going to host the Men’s Hockey World Cup in 2023?
    A) TamilNadu
    B) Assam
    C) West Bengal
    D) Odisha

Answers :

  1. a
  2. c
  3. c
  4. c
  5. c
  6. d
  7. d
  8. D
  9. b
  10. a
  11. b
  12. c
  13. c
  14. a
  15. c
  16. a
  17. d
  18. d
  19. d

General Awareness Revision Set 4

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisement

Latest Articles