General Awareness

General Awareness Practice Questions 2020 Set 3 GA Revision

General Awareness Practice Questions 2020 Set 3 GA Revision

  1. In Which city, The 8th International Conference on Agricultural Statistics (ICAS-VIII) was taken place?
    A)NewDelhi
    B)Mumbai
    C)Chennai
    D)Lucknow
    E)Kolkata

     

     
  2. As per Report of UK India Business Council Annual Doing Business, How much percent of respondents were view about india?
    A)64%
    B)51%
    C)52%
    D)56%
    E)50%

     

     
  3. Based on study of Ministry of Consumer Affairs Food, Tell the name of city that has acheived first spot for quality of tap water?
    A)Lucknow
    B)Delhi
    C)Chennai
    D)Mumbai
    E)Jaipur
     
  4. HQ of Competition Commnission of India is located?
    A)Chennai
    B)Lucknow
    C)Mumbai
    D)NewDelhi
    E)Kolkata
     
  5. Who begun the BharatiyaPoshanKrishiKosh (BPKK) in the presence Bill Gates?
    A)Ramesh Pokhiriyal
    B)Narendra Modi
    C)SmritiIrani
    D)ThawarchandGehlot
    E)Amit Shah

     

     
  6. at the latest, Justice Sharad Arvind Bobde has taken sworn-in as which Indian Chief Justice?
    A)46th
    B)48th
    C)47th
    D)49th
    E)50th
     
  7. Which govt of state promulgated that the “Sand Week” from 14 Nov ?
    A)Odisha

    B)Andhra Pradesh
    C)Haryana
    D)Sikkim
    E)Manipur

     
  8. Which metro corporation receives Two(2) awards at Urban Mobility India Conference.?
    A)Lucknow
    B)Chennai
    C)Mumbai
    D)Delhi
    E)Kolkata
     
  9. Whee first elephant memorial of India, was build?
    A)Lucknow
    B)Nashik
    C)Mathura
    D)Kanpur
    E)Kolkata
     
  10. Where The ASEAN Defence Ministers Meeting Plus (ADMM Plus) was taken place.?
    A)Bangkok
    B)NewDelhi
    C)Beijing
    D)Tokyo
    E)Colombo
     
  11. A toll free Number 14500 has come in services that wiil enable to submits complaints and irregularities about sand hoarding, pricing and smuggling in the state, it is initiative by which state govt.?
    A)Maharashtra
    B)Madhya Pradesh
    C)Andhra Pradesh
    D)Bihar
    E)Tamil Nadu
     
  12. An online portal for registration to facilitate installing of new MSME units, by which state.?
    A)Gujarat
    B)Uttar Pradesh
    C)Madhya Pradesh
    D)Sikkim
    E)Meghalaya
     
  13. HQ of Association of South East Asian Nations is located?
    A)Jakarta
    B)Bangkok
    C)NewDelhi
    D)Tokyo
    E)Singapore
     
     
  14. Where is the first sugar mill of North india that will generate ethanol directlt in mill from sugarcanes?
    A)Kanpur
    B)Gorakhpur
    C)Lucknow
    D)Noida
    E)Mumbai
  15. Which Nation/country has operated a successful training launch of surface-to-surface ballistic missile Shaheen-1?
    A)Afghanistan
    B)Nepal
    C)Pakistan
    D)Israel
    E)Iraq
     
  16. Competition Commission of India (CCI) has accepted approval of the mergering of the BNP Paribas mutual fund with ?
    A)Bank of Baroda
    B)IDBI
    C)SBI
    D)Canara Bank
    E)ICICI Bank
     
  17. Which payment bank made new plans with ICICI Lombard to get target of deeper insurance penetration?
    A)Fino Payments Bank
    B)Paytm Payments Bank
    C)Airtel Payments Bank
    D)India Post Payments Bank
    E)None
     
  18. HQ of ICICI Lombard is situated?
    A)Mumbai
    B)Chennai
    C)NewDelhi
    D)Pune
    E)Kolkata
     
  19. Who was the Winner of FIFA Under-17 World Cup trophy?
    A)Brazil
    B)Mexico
    C)Argentina
    D)India
    E)Sri Lanka
     
  20. Vashishtha Narayan Singh, related to which field?
    A)Author
    B)Social Activist
    C)Philosopher
    D)Mathematician
    E)Physicist

Answers :

  1. a
  2. d
  3. d
  4. d
  5. c
  6. c
  7. B
  8. D
  9. c
  10. a
  11. c
  12. a
  13. a
  14. b
  15. c
  16. a
  17. A
  18. a
  19. a
  20. d

General Awareness  set 3

Yashhuu

I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps. Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button