General Awareness Practice Questions 2020 Set 2 GA Revision

General Awareness Practice Questions 2020 Set 2 GA Revision

Click to get Current affairs 2019 Day by Day

Click For Daily Current Affairs Quizs Practice Sets

  1. To start Digital Payments Abhigyan, with which company Nasscom’s Data Security Council of India (DSCI) has collaborated.?
    A)Wipro
    B)Microsoft
    C)Apple
    D)Google
    E)Oracle

  2. How much percent, finance ministry declaredto reduce income tax rates.?
    A)20%
    B)21%
    C)22%
    D)25%
    E)32%

  3. The RBI has reduced prediection of GDP growth for FY2019-20 to how much percent?.
    A)6.1%

    B)6.3%
    C)6.6%
    D)6.9%
    E)6.8%

  4. The Organisation for EconomicCo-operation&Development (OECD) cut Indian GDP growth to how much percent for Finacial year2019-20?
    A)5.8%
    B)5.7%
    C)5.9%
    D)5.6%
    E)5.1%

  5. How many National Centres of Excellence (NCE) will be created by Ministry of Sports?.
    A)31
    B)26
    C)20
    D)15
    E)40

  6. Indian hockey team men’s category, has maintained 100 percent record against which country in recently tour?.
    A)Canada
    B)Netherlands
    C)Belgium
    D)Australia
    E)Brussels

  7. in Ex HimVijay war games, which nation is going to deploy latest American weapons?
    A)China
    B)India
    C)Pakistan
    D)Thailand
    E)Japan

  8. in Forbes Best International 1-Year Business Schools 2019, tell us about the ranking of ISB Hyderabad globally?
    A)6th
    B)4th
    C)5th
    D)7th
    E)8th

  9. Name of city railway station whio has got first oplace in the list of cleanest railway stations in the India, according to  report ‘Swachh Rail, Swachh Bharat 2019’ which was released by the Ministry of Railways?
    A)Jaipur
    B)Indore
    C)Lucknow
    D)Bhopal
    E)Kolkata

  10. The champions campaign was begun by Which state government which aims to fight against dengue?
    A)Bihar
    B)Delhi
    C)Punjab
    D)Uttar Pradesh
    E)Jharkhand

  11. Where was The 23rd Session of the World Tourism Organization (UNWTO) organized?.
    A)USA
    B)India
    C)Russia
    D)China
    E)Japan

  12. HQ of Bank of Baroda?
    A)Chennai
    B)Surat
    C)Vadodara
    D)Mumbai
    E)Bhopal

     
  13. By Which government of state has declared 40 villages in four districts as lacking due to damage to crops owing to heavy rains?.
    A)Uttar Pradesh
    B)Bihar
    C)Rajasthan
    D)Uttarakhand
    E)Haryana

  14. how much percent, RBI rise  loan exposure limit of banks to a single NBFC?
    A)15%
    B)10%
    C)20%
    D)25%
    E)30%

  15. HQ of National Building Construction Corporation?
    A)Lucknow

    B)Chennai
    C)Mumbai
    D)New Delhi
    E)Indore

  16. Where is The IBSF World Billiards Championship taking place?
    A)Bhutan
    B)Thailand
    C)Singapore
    D)Myanmar
    E)Bangaldesh

  17. To give benefit around 3.5 lakh home owners, How much money of  package was declared by FinanceMinister NirmalaSitharaman?
    A)₹20000 crore
    B)₹25000 crore
    C)₹10000 crore
    D)₹14000 crore
    E) ₹18000 crore

  18. HQ of World Trade Organization?
    A)Rome
    B)Geneva
    C)Paris
    D)Mumbai
    E)Vienna

     
  19. Winner of the U-19 Asia Cup?
    A)Afghanistan
    B)Nepal
    C)India
    D)Pakistan
    E)Sri Lanka

  20. HargovindLaxmishanker Trivedi was a?
    A)Author
    B)Philosopher
    C)Surgeon
    D)Social Activist
    E)Director

Click to Get Current GK Practice Sets

Answers :

  1. D
  2. c
  3. A
  4. c
  5. c
  6. c
  7. B
  8. D
  9. A
  10. B
  11. c
  12. c
  13. c
  14. c
  15. D
  16. D
  17. A
  18. B
  19. c
  20. c

General Awareness  set 2

About Yashhuu

I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps. Facebook

Leave a Comment