General Awareness Practice Questions 2020 Set 1 GA Revision

General Awareness Practice Questions 2020 Set 1 GA Revision

Click to get Current affairs 2019 Day by Day

Click For Daily Current Affairs Quizs Practice Sets

  1. to give strengthen and collaborate the implementation of Ayushmaan Bharat Yojana, National Health Authority has contructed with which company?
    A)Cisco
    B)Wipro
    C)Microsoft
    D)Google
    E)IBM

  2. HQ of UCO Bank?
    A)New Delhi
    B)Chennai
    C)Kolkata
    D)Mumbai
    E)Hyderabad

     
  3. Grahak Mela Camp initiative was begun by  Dharmendra Pradhan in which city?
    A)Mumbai
    B)Lucknow
    C)Bhubaneswar
    D)Shillong
    E)Kolkata

  4. for giving contributions in the field of education, tell us the name of person that is going ro be given the prestigious Mahaveer Award-2019 instituted by Bhagwan Mahaveer Foundation?
    A)Anand Kumar
    B)Richard Smith
    C)Naveen Seth
    D)Indra Nooyi
    E) Samuel Jones

  5. Where was The Eight-th International Chefs Conference organized ?
    A)Mumbai
    B)New Delhi
    C)Kolkata
    D)Pune
    E)Jaipur

  6. name of  bank has three new digital products named as Digilocker,  UCashand app in Kolkata, West Bengal?
    A)Union Bank of India
    B)PNB
    C)United Bank of India
    D)UCO Bank
    E)CBI

  7. For the purposr of extending its banking and other services to the rural regions of india, Name of bank that has done signture on a pact with CSC e-Governance Services India ?
    A)Federal Bank
    B)Kotak Mahindra Bank
    C)HDFC Bank
    D)ICICI Bank
    E)Yes Bank

  8. for customised services to account holders, Name of bank that has signed MoU with IndianArmy ?
    A)UCO Bank
    B)IDBI Bank
    C)Punjab National Bank
    D)Bank of Baroda
    E)United Bank of India

  9. the Chief Minister Jai Ram Thakur of Himachal Pradesh  begins the Pragati Rath of which bank?
    A)HDFC Bank
    B)IDBI Bank
    C)SBI
    D)PNB
    E)UBI

  10. currency of Mongolia?
    A)Won
    B)Krone
    C)Euro
    D)Togrog
    E)Rufiya

     
  11. under the Soubhagya Yojana, which state becomes as the fully electrified state after giving electricity supply to morethan 5 lakh 15 thousand households of state?
    A)Andhra Pradesh
    B)Telangana
    C)Odisha
    D)Assam
    E)Chattisgarh

  12. YSR Vahana Mitra scheme was begun by which state government?
    A)Odisha
    B)Tamil Nadu
    C)Assam
    D)Andhra Pradesh
    E)Karnataka

  13. Name of city that made arrangements to host the IANCON 2019, 27th Annual Conference of the IndianAcademy of Neurology?
    A)Ahmedabad
    B)Hyderabad
    C)Pune
    D)Bangalore
    E)Gwalior

  14. To which city/UT, ChiefMinister YogiAdityanath started off Tejas Express from Lucknow ?
    A)New Delhi
    B)Jammu
    C)Kanpur
    D)Varanasi
    E)Indore

  15. India’s ranking in the 2019 Global Firepower Index?
    A)5th
    B)4th
    C)3rd
    D)7th
    E)8th

  16. Tell us name of state that becomes third state who has banned certain categories of pan masala?
    A)Rajasthan
    B)Maharashtra
    C)Odisha
    D)Bihar
    E)Gujarat

  17. in which state, The 14th edition of Indo – Mongolian joint military training “Nomadic Elephant” organized?
    A)Gujarat
    B)Himachal Pradesh
    C)Kerala
    D)Tamil Nadu
    E)Rajasthan

  18. by which government of state decided to establish a sports university?
    A)Bihar
    B)Haryana
    C)Delhi
    D)Uttar Pradesh
    E)Chattisgarh

  19. Name of that city, topped as the smartest city in 2019 by the very-first edition of the IMD Smart City Index 2019 (SCI)?
    A)New Delhi
    B)Mauritius
    C)Bangkok
    D)Singapore
    E)Colombo

  20. Krishna Gopalkrishna Kadekodi was asscoiated with which profession?
    A)Social Activist
    B)Actress
    C)Philosopher
    D) Philatelist
    E) Journalist

Click to Get Current GK Practice Sets

Answers :

  1. D
  2. C
  3. C
  4. A
  5. B
  6. D
  7. D
  8. D
  9. A
  10. B
  11. D
  12. B
  13. B
  14. A
  15. B
  16. A
  17. B
  18. C
  19. D
  20. D

General Awareness  set 1

About Yashhuu

I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps. Facebook

Leave a Comment