General Awareness

General Awareness Practice Questions 2020 Set 1 GA Revision

General Awareness Practice Questions 2020 Set 1 GA Revision

  1. to give strength and collaborate the implementation of Ayushmaan Bharat Yojana, National Health Authority has constructed with which company?
    A)Cisco
    B)Wipro
    C)Microsoft
    D)Google
    E)IBM
     
     
  2. HQ of UCO Bank?
    A)New Delhi
    B)Chennai
    C)Kolkata
    D)Mumbai
    E)Hyderabad
     
     
  3. Grahak Mela Camp initiative was begun by  Dharmendra Pradhan in which city?
    A)Mumbai
    B)Lucknow
    C)Bhubaneswar
    D)Shillong
    E)Kolkata
     
  4. for giving contributions in the field of education, tell us the name of a person that is going to be given the prestigious Mahaveer Award-2019 instituted by Bhagwan Mahaveer Foundation?
    A)Anand Kumar
    B)Richard Smith
    C)Naveen Seth
    D)Indra Nooyi
    E) Samuel Jones
  5. Where was The Eight-the International Chefs Conference organized?
    A)Mumbai
    B)New Delhi
    C)Kolkata
    D)Pune
    E)Jaipur
     
  6. name of  bank has three new digital products named as Digilocker,  UCashand app in Kolkata, West Bengal?
    A)Union Bank of India
    B)PNB
    C)United Bank of India
    D)UCO Bank
    E)CBI
     
  7. For the purpose of extending its banking and other services to the rural regions of India, Name of the bank that has done signature on a pact with CSC e-Governance Services India?
    A)Federal Bank
    B)Kotak Mahindra Bank
    C)HDFC Bank
    D)ICICI Bank
    E)Yes Bank
     
  8. for customised services to account holders, Name of the bank that has signed MoU with IndianArmy?
    A)UCO Bank
    B)IDBI Bank
    C)Punjab National Bank
    D)Bank of Baroda
    E)United Bank of India
     
  9. the Chief Minister Jai Ram Thakur of Himachal Pradesh begins the Pragati Rath of which bank?
    A)HDFC Bank
    B)IDBI Bank
    C)SBI
    D)PNB
    E)UBI
     
  10. the currency of Mongolia?
    A)Won
    B)Krone
    C)Euro
    D)Togrog
    E)Rufiyaa
     
     
  11. under the Soubhagya Yojana, which state becomes as the fully electrified state after giving electricity supply to more than 5 lakh 15 thousand households of state?
    A)Andhra Pradesh
    B)Telangana
    C)Odisha
    D)Assam
    E)Chattisgarh
     
  12. YSR Vahana Mitra scheme was begun by which state government?
    A)Odisha
    B)Tamil Nadu
    C)Assam
    D)Andhra Pradesh
    E)Karnataka
     
  13. Name of the city that made arrangements to host the IANCON 2019, 27th Annual Conference of the Indian Academy of Neurology?
    A)Ahmedabad
    B)Hyderabad
    C)Pune
    D)Bangalore
    E)Gwalior
     
  14. To which city/UT, ChiefMinister YogiAdityanath started off Tejas Express from Lucknow?
    A)New Delhi
    B)Jammu
    C)Kanpur
    D)Varanasi
    E)Indore
     
  15. India’s ranking in the 2019 Global Firepower Index?
    A)5th
    B)4th
    C)3rd
    D)7th
    E)8th
     
  16. Tell us name of state that becomes third state who has banned certain categories of pan masala?
    A)Rajasthan
    B)Maharashtra
    C)Odisha
    D)Bihar
    E)Gujarat
     
  17. in which state, The 14th edition of Indo – Mongolian joint military training “Nomadic Elephant” organized?
    A)Gujarat
    B)Himachal Pradesh
    C)Kerala
    D)Tamil Nadu
    E)Rajasthan
     
  18. by which government of state decided to establish a sports university?
    A)Bihar
    B)Haryana
    C)Delhi
    D)Uttar Pradesh
    E)Chattisgarh
     
  19. Name of that city, topped as the smartest city in 2019 by the very-first edition of the IMD Smart City Index 2019 (SCI)?
    A)New Delhi
    B)Mauritius
    C)Bangkok
    D)Singapore
    E)Colombo
     
  20. Krishna Gopalkrishna Kadekodi was asscoiated with which profession?
    A)Social Activist
    B)Actress
    C)Philosopher
    D) Philatelist
    E) Journalist

Answers :

  1. D
  2. C
  3. C
  4. A
  5. B
  6. D
  7. D
  8. D
  9. A
  10. B
  11. D
  12. B
  13. B
  14. A
  15. B
  16. A
  17. B
  18. C
  19. D
  20. D

General Awareness  set 1

Yashhuu

I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps. Facebook

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button