Direction Sense Question Practice Set 3

Direction Sense Question Practice Set 3

Direction(1-5): Read All information carefully then, answer the Given questions :

A1 is 40 km towards the North of B1. C1 is 15 km towards the West of A1. D1 is 25 km towards the West of A1. E1 is 20 km towards the South of C1. F1 Fis 15 km towards the East of E1. G1 is 15 km towards the West of B1.

Which of the following points are in a straight line?

a) A1, E1 and B1

b) E1, G1 & F1

c) A1, C1  and G1

d) E1, G1 and C1

e) None  

B1 is in which direction with respect to F1?

a) North

b) West

c) South

d) South West

e) None  

If a person walks 10 km towards East from D1 and then takes a right turn, which of the following person would he reach first?

a) A1

b) F1

c) E1

d) Cannot determined

e) None

Direction(4-6): Read All information carefully then, answer the Given questions :

point Av is 25 m west of point Bv which is 6 m north Kv. point Hv is 9 m south point Iv. point Gv is 5 m south of point Fv, which is 15 m east Ev. point Cv is 15 m south of point Av. point Hv is 12 m east of point Gv. Point Ev is 5 m north of point Dv, which is 8 m east of point Cv.

with respect to point Iv, What is direction of point Av ?

a) South

b) West

c) North West

d) East

e) None  

What is the distance between point Kv and point Iv?

a) 12 meters

b) 15 meters

c) 16 meters

d) 10 meters

e) None  

with respect to point Ev, What is the direction of point Gv?

a) North

b) West

c) East

d) North West

e) South East

Direction(7-8): Read All information carefully then, answer the Given questions :

Manish, who is facing North, starts from point Ap, walks 4m towards the right. He then takes a left turn and walks 3m before taking a right turn, walking 2m and stopping at point Bp. Deepka starts from the same point Ap walks 2 m towards the South. She then takes a left turn and walks 4m. She now takes a right turn, walks 2m and then take a left turn and walks 2m and stopped at point Cp.

What is distance between point Bp and point Cp ?

a) 4 meter

b) 5 meter

c) 7 meter

d) 2 meter

e) None  

If Deepka walks 4m towards North from Point Cp, how far will she be from Point Ap ?

a) 6 meter

b) 4 meter

c) 2 meter

d) 8 meter

e) 10 meter

Direction(9-10): Read All information carefully then, answer the Given questions :

Gagan starts waking from a point X1 to point S1 in the west direction and covers 4m. She then turned to her right and walks for 6m to reach at a point V1, from here she again took a right turns and walks for 4m to reach at a point R1. finally, She turned to her left and walks for another 2m to reach at a final point Q1.

If A point T1 is in the midway of point V1 and point R1, then in which direction point Q1 is with respect to point T1?

a) South West

b) West

c) North East

d) South

e) None of these  

If point W1 is just in the middle of point S1 and point V1, then what is the shortest distance between point X1 and point W1?

a) 2 meters

b) 3 meters

c) 5 meters

d) 1 meters

e) None

[su_spoiler title=”Click For Answers Questions Set 3″ style=”fancy”]Answers List For  Set 3
1. D
2. C
3. c
4. C
5. D
6. E
7. C
8. A
9. C
10. C
[/su_spoiler]

Stay Connected With Facebook Page

Leave a Comment