HomeDaily Current Affairs QuizsDaily Current Affairs Quiz 8 May 2023

Daily Current Affairs Quiz 8 May 2023

Daily Current Affairs Quiz 8 May 2023: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2023, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2023. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

8th May 2023 Current Affairs Quiz

Question 1. When is ‘Ayushman Bharat Diwas’ celebrated recently?

Answer – 30 April

Question 2. Which IIT recently launched Cyber Security Skills Program?

Answer – IIT Kanpur

Question 3. Recently India signed a new work plan on quality infrastructure with which country?

Answer – Germany

Question 4. Recently who becomes the first Indian to complete the prestigious Golden Globe race?

Answer – Abhilash Tommy

Question 5. Recently who received the Meritorious Service Award 2023 of ‘IAA’?

Answer – Nawab Mohammad Abdul Ali

Question 6. Recently who launched a handloom handicrafts portal to make artisans and weavers self-reliant?

Answer – Piyush Goyal

Question 7. Recently how many medical device parks will be establsihed under the National Medical Device Policy?

Answer – 4

Question 8. Which state recently received the ‘HUDCO Award’ for cleanliness?

Answer – Uttar Pradesh

Question 9. Recently how many FM transmitters were inaugurated by Prime Minister Modi to promote FM connectivity?

Answer – 91

Question 10. Where did Prime Minister Modi inaugurate the ‘NAMO Medical Education and Research Institute recently?

Answer – Silvassa

Question 11. Recently who is elected by RBI as MD&CEO of City Union Bank?

Answer – N Kamakodi

Question 12. Recently who released a new book titled ‘Reflections’?

Answer – Nirmala Sitharaman

Question 13. In which Artillery Regiment has the first batch of women officers been commissioned recently?

Answer – Chennai

Question 14. Who released the book ‘Promoting Millets in Diets: Best Practices across States/UTs of India’?

Answer – NITI Aayog

Question 15. Recently the Union Cabinet approved the establishment of how many Nursing Colleges in the country?

Answer – 157

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Latest News