Daily Current Affairs Quiz 29 October 2022

Daily Current Affairs Quiz 29 October 2022: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2022.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

Contents

29th October Current Affairs Quiz for Bank Exams 2022

Q1. Which state/UTs launched the “Main Bhi Subhash” campaign?

(a) Ladakh
(b) Delhi
(c) Gujarat
(d) Punjab
(e) Jammu and Kashmir

Q2. Which team won the Air Force Lawn Tennis Championship 2022-23 which was held at Head Quarter MC, Vayusena Nagar, Nagpur?

(a) Eastern Air Command
(b) Training Command
(c) Western Air Command
(d) Central Air Command
(e) Southern Air Command

Q3. Jakson Green signed an MoU with which state governments to invest Rs 22,400 crore in order to establish a green hydrogen and green ammonia project, in phases.

(a) Maharashtra
(b) Gujarat
(c) Uttar Pradesh
(d) Rajasthan
(e) Bihar

Q4. Which agencies/ministries released a press note on the Employment Outlook of the country, aimed at covering the period September 2017 to August 2022 based on the administrative records available with selected government agencies?

(a) Labour Bureau
(b) National Statistical Office
(c) Reserve Bank of India
(d) Office of Economic Advisor
(e) NITI Aayog

Q5. Researchers from NASA Jet Propulsion Laboratory and which of the following Institutes in India have studied the interactions between microbes in the International Space Station in October 2022?

(a) IIT Madras
(b) ICMR- Centre for Ageing & Mental Health
(c) IISc Bengaluru
(d) Centre for Cellular & Molecular Biology
(e) Institute of Life science, Pune

Q6. In October 2022, which soft drinks company becomes a $1-billion brand in the Indian market?

(a) Fanta
(b) Sprite
(c) Limca
(d) Kinley
(e) Minute Maid

Q7. Who is appointed as the acting chairperson of the Competition Commission of India (CCI)?

(a) Bhavana Kumari
(b) Soniya Sharma
(c) Sangeeta Verma
(d) Preeti Gaur
(e) Tanu Dixit

Q8. World Day for Audiovisual Heritage (WDAH) is celebrated on which date every year?

(a) October 23rd
(b) October 24th
(c) October 25th
(d) October 26th
(e) October 27th

Q9. Indian Army Infantry Day is celebrated on October 27th every year in India. in 2022, the Indian army celebrates its ———– Infantry Day.

(a) 73rd
(b) 74th
(c) 75th
(d) 76th
(e) 77th

Q10. Which Institution received the Union Home Minister’s Trophy for the “Best Police Training Institution for Training of Gazetted Officers for the year 2020-21”?

(a) National Industrial Security Academy
(b) Sardar Vallabhbhai Patel National Police Academy
(c) Jagjivan Ram Railway Protection Force Academy
(d) Bihar Police Academy
(e) Telangana State Police Academy

Q11. The dirtiest man in the world, who passed away, name it?

(a) Mehdi Taremi
(b) Alireza Jahanbakhsh
(c) Amou Haji
(d) Mehdi Ghayedi
(e) Ramin Rezaeian

Q12. The Accession Day of Jammu and Kashmir is observed on which date with the Union of India across the Union Territory?

(a) 26th October
(b) 27th October
(c) 28th October
(d) 29th October
(e) 30th October

Q13. Which film was declared the best Indian film of all time by the International Federation of Film Critics (FIPRESCI)?

(a) Pyaasa
(b) Garm Hava
(c) Pather Panchali
(d) Sholay
(e) Charulata

Q14. Who was appointed as the chairperson of the United Nations specialized aviation agency’s Air Transport Committee (ATC)?

(a) Diksha Malik
(b) Shefali Juneja
(c) Garima Panday
(d) Kanchan Sharma
(e) Sonam Gupta

Q15. Bestu Varas or the ————– New Year is observed a day after Diwali on the Pratipada Tithi in the month of Kartik.

(a) Marathi
(b) Gujarati
(c) Punjabi
(d) Manipuri
(e) Bengali

29th October Current Affairs Quiz Solutions

  1. A
  2. C
  3. D
  4. B
  5. A
  6. B
  7. C
  8. E
  9. D
  10. A
  11. C
  12. A
  13. C
  14. B
  15. B

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Leave a Comment