HomeDaily Current Affairs QuizsDaily Current Affairs Quiz 27 April 2023

Daily Current Affairs Quiz 27 April 2023

Daily Current Affairs Quiz 27 April 2023: Students will be searching for the Current Affairs Quiz for Bank Exams 2023, so you have come to the right place. on this page, you will get the Current Affairs Quiz along with the Answers, Explanations, and Static Points. aspirants can practice and gain more marks in the State Government Exams or any other Competitive Exams through the Latest Current Affairs Quiz 2023. We have come up with some important questions related to current affairs and their answers for the students preparing for competitive exams. You can easily prepare for competitive exams with the help of these questions.

READ || DAILY CURRENT AFFAIRS – DATE-WISE

Join Telegram

PrepareExams Telegram Channel

Subscribe To YouTube PrepareExams Youtube Channel
Follow Us on Instagram PrepareExams Instagram Page
Join Facebook Page PrepareExams Facebook Page

27th April 2023 Current Affairs Quiz

See Also || Current Affairs April 2023: Today Current Affairs Daily Quiz

Q1. Which state becomes the first to develop a DNA database for unidentified bodies?

Answer – Himachal Pradesh

Q2. ‘One Panchayat, One Playground’ initiative was launched by which state?

Answer – Kerala

Q3. Which state topped the list in the first-ever waterbody census conducted in India?

Answer – Uttar Pradesh

Q4. What is the World Bank’s Logistic Performance Index?

Answer – The Index measures a country’s logistics performance

Q5. What is the Khongjom Day in Manipur?

Answer – A tribute to the martyrs of the Anglo-Manipur War of 1891

Q6. Jyothi Surekha Vennam won the gold medal at the World Cup, was held where?

Answer – Guatemala City, Guatemala

Q7. What is PM Gati Shakti’s national master plan?

Answer – It is a plan for the modernization and integration of India’s transportation network

Q8. Who is the winner of the London Marathon?

Answer – Daniel Kiptum

Q9. What is the partnership between Canara Bank and the Reserve Bank of India innovation hub?

Answer – For the development of digital payment solutions in India

Q10. When is the International Day of Multilateralism and Diplomacy for Peace observed?

Answer – 24 April

★★★★  You Can Also Read  ★★★★

Computer Awareness Quiz Questions Set (Banking)
Read Daily Current Affairs Topic Wise
Daily Current Affairs Quiz (Current GK Test)
Static Gk Quiz Questions and Answers

📣 Prepare Exams is now on Facebook, Twitter, Instagram, YouTube Channel, and Google News to get all the latest News first Like, Follow and bookmark our website @ PrepareExams.com.

For all the latest Updates, download PrepareExams App.

******** End ********

Latest News