Daily Current Affairs Quizs

Current Affairs Quizs GK Daily 21 October 2019

Quiz Current Affairs CA GK Daily 21 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 21  October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2019 quiz , Important Current Affairs 2019 quiz  september month. in this article , we are giving you best 21 October current affairs quiz and 21  October current affairs quiz questions

thump

Click To Read Current Affairs Of 21 October

Current affairs daily gk quiz

Q 1. Prithvi Sekhar is related to which sports?

a) Hockey
b) Badminton
c) Golf
d) Tennis
e) Shooting

Q 2. where will the 7th International Military World Games underway be hosted ?

a) India
b) Abu Dhabi
c) Iran
d) China
e) South Korea

Q 3. Famous Socio Political philosopher, poet and social activist K.B. Siddaiah was from which state?

a) Telangana
b) Karnataka
c) Andhra Pradesh
d) Kerala
e) Meghalaya

Q 4. Who was Oracle’s CEO?

a) Jerem Dumini
b) Mark Hurd
c) Joseph Ilnis
d) Robert Dwen
e) Ben Stokes

Q 5. in which state, a plan is to set up a plant for converting paddy straw into biogas?

a) Maharashtra
b) Madhya Pradesh
c) Haryana
d) Andhra Pradesh
e) Karnataka

Q 6.How many members in the board of the Insolvency and Bankruptcy Board of India (IBBI)?

a) 10
b) 7
c) 12
d) 6
e) 9

Q 7. with the theme “Serving the World’s Fastest Growing Region via Healthcare Convergence “, the first edition of Asia Health-2019 conference was organized?

a) Jakarta, Indonesia
b) New Delhi, India
c) Beijing, China
d) Tokyo, Japan
e) None

Q 8. who is serving as Union Minister of state for Culture and Tourism?

a) Shripad Yesso Naik
b) Hardeep Singh Puri
c) Prahalad Singh Patel
d) Raj Kumar Singh
e) Rao Inderjit Singh

Q 9. name of organization, that adopted more than 100 villages and 100,000 acres of farm area in Haryana and Punjab state to enable zero crop residue burnin?  

a) NITI Ayog
b) BSNL
c) Indian railways
d) Confederation of Indian Industry
e) Public Health Engineering Department

Q 10. head of the European Central Bank (ECB)?

a) Christine Lagarde
b) David Malpass
c) Kristalina Georgieva
d) Gita Gopinath
e) Arun kumar

Q 11. Special Observer for Assandh Assembly Constituency in the Karnal District of Haryana?

a) Aman Gupta
b) Harsh Dikshit
c) Nidhi Malik
d) Vinod Zutshi
e) Chetan Sharma

Q 12. Kanwar Sain Jolly was a ?

a) Journalism
b) Politics
c) Arts
d) Science
e) Lawyer

Q 13. in which city The Nuclear Energy Conclave 2019 was taken place?

a) Kochi
b) Laddakh
c) Bangaluru
d) Hyderabad
e) NewDelhi

Answers Lists =>>

  1. D
  2. D
  3. B
  4. B
  5. C
  6. A
  7. B
  8. D
  9. D
  10. A
  11. D
  12. D
  13. E

Click to Read 20 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 21 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

21 October CA Quiz  2019

Yashhuu

I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps. Facebook

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button