Latest Posts

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz :  Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz : current GK English, latest current gk today,...

live attenuated SARS CoV 2 vaccine

live attenuated SARS CoV 2 vaccine Read Current Affairs in English live attenuated SARS CoV 2 vaccine : will be used in treatment of COVID-19 Virus.For...

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindi

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindiप्रिय छात्र, आज के करेंट अफेयर्स 8 अप्रैल 2020 को...

Today Current Affairs 8 April 2020

Today Current Affairs 8 April 2020:Latest Current Affairs with all basic data, Be the first to know...

Current Affairs Quizs GK Daily 20 October 2019

Quiz Current Affairs CA GK Daily 20 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 20 October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2019 quiz , Important Current Affairs 2019 quiz  september month. in this article , we are giving you best 20 October current affairs quiz and 20 October current affairs quiz questions

thump

Click To Read Current Affairs Of 20 October

Current affairs daily gk quiz

Q 1. On which day the World Osteoporosis Day is celebrated?

a) 3rd Sunday of October
b) October 19
c) October 2
d) 3rd Saturday of October
e) October 21

Q 2. What is name of biggest trade fair of Odisha that will run for eight days from 12 November?

a) Karunayatra
b) Baliyatra
c) Chivariyatra
d) Narayatra
e) None

Q 3. What is the ranking of india according to the global growth in 2024 list of 20 nations ?

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5

Q 4. By which nation, has ranked first in Bloomberg list of 20 countries, which will dominate the global growth in 2024?

a) China
b) USA
c) Indonesia
d) Russia
e) Brazil

Q 5. From 1 Nov 2019,till how much amount, on digital payments made to establishments having turnover , the Ministry of Finance, Merchant Discount Rate will not be taken?

a) Rs 20 crore
b) Rs 25 crore
c) Rs 75 crore
d) Rs 60 crore
e) Rs 50 crore

Q 6.new the President of Indonesia after winning elections of 2019?

a) Joko Widodo
b) Maruf Amin
c) Jusuf Kalla
d) Prabowo Subianto
e) None

Q 7. Who will work as new chairman of Indian Banks’ Association(IBA)?

a) Rajnish Kumar
b) P.K Gupta
c) Dinesh Kumar Khara
d) Duncan Victor Brain
e) None

Q 8. Shri Upender Singh Rawat is as new Ambassador of India for which country?

a) Honduras
b) Guatemala
c) Mexico
d) Republic of Nicaragua
e) None

Q 9. Shri K. Parasaran has been honoured with which award and what is his profession ?

a) the Most Eminent Senior Citizen and Author
b) the Best Eminent Senior Citizen and Journalist
c) the Most Eminent Senior Citizen and Lawyer
d) the Most Eminent Senior Citizen and Economist
e) the Most Eminent Senior Citizen and Footballer

Q 10. book ‘Bridgital Nation: Solving Technology’s People Problem’, writen by which Author?  

a) N Chandrasekaran and Roopa Purushottam
b) Jaspreet Bindra
c) Abhijit Banerjee and Esther Duflo
d) Siddharth Shanghvi</p
e) B Raj Gopal

Q 11. where the Naval Exercise IMNEX-2019 between India and Myanmar , is being taken place?

a) Visakhapatnam
b) Dehradun
c) Jhansi
d) Gurugram
e) Kakinada

Q 12. First time, two female astronauts complete the spacewalk, they are related to which space agency?

a) ISRO
b) JAXA
c) NASA
d) Roscosmos
e) None

Q 13. The Winner of Pro Kabaddi League 2019?

a) Bengaluru Bulls
b) Bengal Warriors
c) Patna Pirates
d) Dabang Delhi
e) Hyderabad Heros

Answers Lists =>>

  1. C
  2. B
  3. B
  4. A
  5. E
  6. A
  7. A
  8. D
  9. C
  10. A
  11. A
  12. C
  13. B

Click to Read 19 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 20 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

20 October CA Quiz  2019

Latest Posts

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz

Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz :  Current Affairs 8 April 2020 Daily Quiz : current GK English, latest current gk today,...

live attenuated SARS CoV 2 vaccine

live attenuated SARS CoV 2 vaccine Read Current Affairs in English live attenuated SARS CoV 2 vaccine : will be used in treatment of COVID-19 Virus.For...

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindi

Today Current Affairs 8 April 2020 in Hindiप्रिय छात्र, आज के करेंट अफेयर्स 8 अप्रैल 2020 को...

Today Current Affairs 8 April 2020

Today Current Affairs 8 April 2020:Latest Current Affairs with all basic data, Be the first to know...

Jobs Notifications 2020

Are You searching for jobs? so you are at the right place

Don't Miss

Current Affairs Quizs GK Daily 1 October 2019

Quiz Current Affairs GK Daily 1 October 2019If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government...

14 September 2019 Current Affairs

Current Affairs 14 September 2019 : Dear Students ,Today we have come with Current Affairs of 14 September 2019 . PrepareExams is giving you Daily...

GK Current Question Mix Practice Set 3

Q 1. किस भारतीय startup ने बिलियन एडटेक प्राइज 2019 जीता ? Which Indian Startup Wins the Billion Adtech Prize 2019? Ans. दोस्त एजुकेशन (Friend education)Q...

IMPORTANT AIRPORT

Students can learn about the Importance of Airport on this website. Which is the Kones...

August Important Day 2020

August Important Day 2020 : August is the Eighth month of the year. festivals, events of national and international importance comes in the August month....

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.