Current Affairs Quizs GK Daily 17 October 2019

0
23

Quiz Current Affairs CA GK Daily 17 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 17 October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2019 quiz , Important Current Affairs 2019 quiz  september month. in this article , we are giving you best 17 October current affairs quiz and 17 October current affairs quiz questions

thump

Click To Read Current Affairs Of 17 October

Current affairs daily gk quiz

Q 1. InternationalDay forthe Eradication of Poverty’s theme ?

a) Povertyis not a curse; it is just a condition and canbe removed completely!
b) Poverty: A hinderance to the mental and physical growthof a person, Remove it away
c) Acting together toempower children, theirfamilies, and communities to end poverty
d) Poverty- A condition tobe overcome through education
e) None

Q 2. where did Textiles Secretary start Indian Handicrafts and Gifts Fair ?

a) Greater Nodia
b) NewDelhi
c) Tamil Nadu
d) Ahemadabad
e) Jaipur

Q 3. Indian handicraft exports currently ?

a) Rs.22,340 crore
b) Rs.25,000 crore
c) Rs.26,590 crore
d) Rs.28,700 crore
e) Rs.27,700 crore

Q 4. by which year, Indian Railways aims to be first net-zero carbon emitter across world ?

a) 2035
b) 2025
c) 2030
d) 2028
e) 2024

Q 5. to establish connections between small towns with closest major cities, How Many Sewa Service trains hve been flaged off by Railway Minister Piyush Goyal ?

a) 9
b) 10
c) 11
d) 12
e) 13

Q 6. where was Shirui Lily Festival 2019 organized by Union Minister of State for Tourism and Culture Prahlad Singh Patel ?

a) Nagaland
b) Manipur
c) Assam
d) Mizoram
e) Tripura

Q 7. tell one report which was not released by International Monetary Fund ?

a) Human Development Report
b) Globl Financial Stability Report
c) World Economic Outlook
d) External Sector Report
e) Both (A) and (D)

Q 8. who is next Controller General of Accounts (CGA) ?

a) J.P.S. Chawla
b) Saravana Kumar
c) PK Singh
d) Vijay Kumar Agarwal
e) Subojith Singh

Q 9. who has been made brand ambassador of Team Cashless India campaign which aims to promote digital payments in India ?

a) Shikhar Dhawan
b) Rohit Sharma
c) Virat Kohli
d) MS Dhoni
e) Yuvaraj Singh

Q 10. to change india’s biofuel industry into a $15.6 billion economy, with which company , IIT Madras has signed an agreement for research in Energy and Biofuels ?  

a) Reliance Industries
b) LyondellBasell Industries
c) ExxonMobil
d) Formosa Plastics Corporation
e) Dow Chemical

Q 11. According to the World Giving Index 2019, What is the position of India ?

a) 54
b) 71
c) 82
d) 69
e) 85

Q 12. Which nation has topped in World Giving Index 2019 ?

a) US
b) Myanmar
c) New Zealand
d) Australia
e) Canada

Q 13. who topped in the EdelGive Hurun India Philanthropy List 2019 ?

a) Lakshmi Mittal
b) Azim Premji
c) Mukesh Ambani
d) Shiv Nadar
e) None

Q 14. who earned the second place in the EdelGive Hurun India Philanthropy List 2019 ?

a) Lakshmi Mittal
b) Azim Premji
c) Mukesh Ambani
d) Shiv Nadar
e) None

Q 15. Good Economics for Hard Times – Better Answers to your Biggest Problems, book’s the author ?

a) Abhijit Banerjee and Esther Duflo
b) Arvind Subramanian and Eric Maskin
c) Amartya Sen and Joseph Stiglitz
d) Kaushik Basu and Mahbub ul Haq
e) None

Q 16. by which city/state, the First National Hindi Science writers conference was organized ?

a) Pune
b) Jaipur
c) Lucknow
d) Varanasi
e) Delhi

Q 17. with which nation Defence Force, India will join a joint military exercise Shinyuu Maitri between 17 Oct and 23 Oct ?

a) Japan
b) China
c) Bangladesh
d) Vietnam
e) Germany

Q 18. lastly, ICC has reinstated which two cricket boards as member during meeting?

a) Sri Lanka and South Korea
b) Nepal and Zimbabwe
c) Brazil and Indonesia
d) Indonesia and Sri Lanka
e) South Korea and Sri Lanka

Q 19. An indian player Priyanshu Rajawat is associated with which field of sports?

a) Table Tennis
b) Chess
c) Tennis
d) Badminton
e) Golf

Q 20. winner of the SAFF U-15 Women’s Championship ?  

a) Bangladesh
b) India
c) Pakistan
d) Nepal
e) Sri Lanka

Q 21. what percent of increment in Livestock Census in India than previous Census ?

a) 4.63 percent
b) 3.96 percent
c) 2.34 percent
d) 1.71 percent
e) 1.86 percent

Q 22. The Chief Minister of which state is bringing Odd-Even scheme once again between 4 Nov and 15 Nov ?

a) Uttar Pradesh
b) Delhi
c) Rajasthan
d) Gujarat
e) Punjab

Q 23. where was the Innovation and Entrepreneurship Development Centre (IEDC) summit taken place by KSUM ?

a) Tamil Nadu
b) Karnataka
c) Maharashtra
d) Kerala
e) Madhya Pradesh

Q 24. with which company, a MOU has been signed by Tamil Nadu Industrial Explosives Limited (TEL) for the co-operation in the explosives segment sector ?

a) Hindustan Aeronautics
b) Bharat Electronics Limited
c) TAAL Enterprises
d) Taneja Aerospace and Aviation Ltd
e) Reliance aerospace technologies

 

Answers Lists =>>

  1. C
  2. A
  3. C
  4. C
  5. A
  6. B
  7. A
  8. A
  9. D
  10. C
  11. C
  12. A
  13. D
  14. B
  15. A
  16. C
  17. A
  18. B
  19. D
  20. B
  21. A
  22. B
  23. D
  24. B

 

 

Click to Read 16 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 17 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

17 October CA Quiz  2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here