Current Affairs Quizs GK Daily 16 October 2019

0
13

Quiz Current Affairs CA GK Daily 16 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 16 October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2019 quiz , Important Current Affairs 2019 quiz  september month. in this article , we are giving you best 16 October current affairs quiz and 16 October current affairs quiz questions

thump

Click To Read Current Affairs Of 16 October

Current affairs daily gk quiz

Q 1. World Food Day’s theme ?
Ans. Our Actions Are Our Future. Healthy Diets for A #ZeroHunger World

Q 2. when first time World Food Day was celebrated ?
Ans. 1981

Q 3. at the international level, which day World white cane day is celebrated ?
Ans. 16 October

Q 4. on the occasion of the World Food Day, which yojana was introduced by FSSAI ?
Ans. Food Safety Mitra yojana

Q 5. Kishan dan dewal was certified as the Indian Ambassador for which nation ?
Ans. Georgia

Q 6. who was selected in Tunisia election as the sixth President ?
Ans. Kais Saied

Q 7. Who has been chosen as new law secretary ?
Ans. Anoop Kumar Mendiratta

Q 8. in the UNESCO Asia-Pacific Awards, how many awards was received by India for Cultural Heritage Conservation ?
Ans. Four Awards

Q 9. According to Global Hunger Index report, what is ranking of india ?
Ans. 7 Place AND independent brand valuation consultancy Brand Finance

Q 10. who made Global Hunger Index (GHI) 2019 ?  
Ans. Concern Worldwide And Welt Hunger Hilfe

Q 11. in 2015 and 201, how many Mi-24V helicopters were gifted as a replacement to Afghanistan’s Air Force by India  ?
Ans. 2 Mi-24V helicopters

Q 12. in New Delhi, which edition of DRDO Directors Conference was started off by Defence Minister Rajnath Singh ?
Ans. 41 edition

Q 13. Where is the 36th edition of MIPCOM 2019 organized ?
Ans. France

Q 14. to set up a Living Lab on the campus, a MoU has been signed between which two institutes ?
Ans. International Institute of Information Technology (IIIT) Hyderabad and European Business and Technology Centre (EBTC)

 

Click to Read 15 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 16 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

16 October CA Quiz  2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here