Current Affairs Quizs GK Daily 15 October 2019

Quiz Current Affairs CA GK Daily 15 October 2019

If someone wants to prepare for all the current GK, then he can do the current government job and all the exams from the current website GK 2019, current GK English, latest current, etc. current affairs daily quiz. today Current Affairs gk 15 October 2019 Quiz. Important Current Affairs 2019 quiz , Important Current Affairs 2019 quiz  september month. in this article , we are giving you best 15 October current affairs quiz and 15 October current affairs quiz questions

thump

Click To Read Current Affairs Of 15 October

Current affairs daily gk quiz

Q 1. Which day is the World Standards Day celebrated globally ?
Ans. 14 October

Q 2. in which cities, The World Logistics Passport has been issued ?
Ans. Dubai

Q 3. LOTUS-HR full form, which was started by India and Netherlands ?
Ans.  Local Treatment of Urban sewage and Streams for Healthy Reuse

Q 4. by which Air Line of india, has used a Taxibot on a A320 aircraft with passengers onboard in world ?
Ans. Air India

Q 5. due to violate asset classification and fraud detection norms, The Reserve Bank of India has fined penalty on Lakshmi Vilas Bank  ?
Ans. One crore

Q 6. due to violate asset classification and fraud detection norms, The Reserve Bank of India has fined penalty on Syndicate Bank ?
Ans. 75 lakhs Rupees

Q 7. using FASTag , All india National Highway toll collection will be done from which date ?
Ans. 1 December  2019

Q 8. The number of banks that have been authorized for issuing the FASTag ?
Ans. 23 banks

Q 9. who will be the new President of the Board of Control for Cricket in India (BCCI)?
Ans. Sourav Ganguly

Q 10. the winner of Booker Prize 2019 ?  
Ans. The Testament And Girl, Woman, Other

Q 11. in which state, the second edition of India-China Informal Summit hosted by ?
Ans. TamilNadu

Q 12. by which nation, the ninth edition of RCEP Intersessional Ministerial Meeting will take place ?
Ans. Thailand

Q 13. According to new rules ICC, if there is a tie match, in that case who will be declared winner  ?
Ans. Super Over

Q 14. sanctions imposed by US on which nation over incursion into Syria ?
Ans. Turkey

Q 15. International Day for Disaster Risk Reduction year 2019’s theme ?
Ans. Reduce disaster damage to critical infrastructure and disruption of basic services

Q 16. in the world championship, all records was broken by a gymnast for most medals ?
Ans. Simone Biles

Q 17. Where was the BRICS Cultural Ministers meeting organized in 2019 ?
Ans. Brazil

Q 18. The name of King of Netherland country, who has come for five-day visit in NewDelhi ?
Ans. Willem-Alexander

Q 19. Who is the President of Philippines nation?
Ans. Rodrigo Duterte

Q 20. Dr APJ Abdul Kalam’s birthday is considered as ?  
Ans. as World Students Day

Click to Read 14 October Quiz Questions

Click to get current affairs 2019 list

current gk daily

Daily Current Officers and Rajasthan GK Download Current Affairs 2019 Students can also visit this website GK Download and. current affairs daily quiz. 15 October quiz questions ,Latest september quiz questions ,new september quiz questions, important september quiz questions, CA quiz questions for SBI and current affairs quiz 2020.

15 October CA Quiz  2019
Yashhuuhttps://www.prepareexams.com
I love To Write Articles, I Write articles in many fields technology, news, educations, exams, gadgets reviews, coding, Apps etc.....

More from author

Related posts

Advertisment

Latest posts

Daily Current Affairs Quiz 30 May 2020

Daily Current Affairs Quiz 30 May 2020 Read Daily Current Affairs 30 May 2020 Hindi

‘Rozgar Setu’ scheme for skilled workers

Rozgar Setu scheme for skilled workers The Chief Minister of Madhya Pradesh Shri Shivraj Singh Chouhan is going to...

Mukhyamantri Swarozgar Yojana

Mukhyamantri Swarozgar Yojana Uttarakhand chief minister, Trivendra Singh Rawat starts off the “Mukhyamantri Swarozgar Yojana” for returnee migrants.  it...

Today Top Current Affairs 30 May 2020 Hindi

Today Top Current Affairs 30 May 2020 Hindi Get Current Affairs 30 May 2020 PDF

Today Top Current Affairs 30 May 2020

Today Top Current Affairs 30 May 2020 Get Current Affairs 30 May 2020 PDF

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!